Jonge artiest ‘Mik Nilesh’ breekt de eerste maand van 2023

Van onze redactie | Fotograaf: Sven Hermans
27 januari 2023

Op 27 januari brengt de jonge artiest Mik Nilesh zijn nieuwste single 'Breekbaar' uit, waarin hij duidelijk probeert te maken dat iedereen kwetsbaar (breekbaar) is op zijn eigen manier.

De 16 jaar oude pop/hiphop-artiest uit Nijmegen, volledige naam ‘Mik Nillissen’, laat zijn gevoel spreken door middel van zang gecombineerd met rap. Op 9 september 2022 bracht hij zijn eerste single 'Overbodig' uit en begon hij zijn avontuur in de muziekwereld. Met zijn nieuwe release hoopt hij een stapje verder te komen in zijn carrière als artiest.

Creatief, sociaal en druk zijn de meest bekendste eigenschappen van Mik. Ondanks zijn breekbaarheid, weet de artiest zijn weg te vinden door de pieken en dalen van het leven. Met behulp van pakkende refreinen, goede flows en coupletten, weet hij zich een weg naar de top te vinden. Vriend en artiest Adrum (Isaï Davies) heeft hem sinds zijn eerste release gecoacht en geholpen met het verbeteren van zijn muziek. “Ik wilde dat mijn muziek dynamischer ging klinken en dat er een betekenis achter mijn muziek zou zitten. Isaï heeft mij sinds mijn eerste release hiermee geholpen”. Adrum die ooit krantenverkoper was, is nu een student van de Herman Brood Academie in Utrecht en zit momenteel in zijn derde jaar. De dingen die hij daar leert, wil hij ook aan Mik leren om hem verder te helpen.

Als opkomend artiest kijkt Mik ook op naar andere grote artiesten zoals Snelle. “Mijn grootste droom is om ooit het voorprogramma van Snelle te doen in ‘Doornroosje’ of op andere poppodiums”. In december 2022 bracht Mik samen met andere artiesten uit zijn omgeving een verzamelalbum uit, 'Twenty Four Talents III', in samenwerking met het hiphop-platform ‘Loev’ en heeft daarbij een show in de Merleyn gedaan.

Zijn nieuwste single ‘Breekbaar’ gaat over kwetsbaar zijn. In het refrein zingt Mik: “Heel de wereld lijkt van glas, als ik kijk om me heen is alles hierzo breekbaar”. Hiermee probeert hij duidelijk te maken dat iedereen op zijn eigen manier kwetsbaar (breekbaar) is, maar dat je toch aan jezelf moet werken en verder moet gaan in het leven. Al sinds de basisschooltijd was Mik vaak op zichzelf en werd hij vaak buitengesloten. Hij was erg kwetsbaar, maar kreeg na een lange tijd een passie voor muziek en presenteert nu zijn nieuwste wapenfeit ‘Breekbaar’. Vanaf 27 januari om 00:00 is ‘Breekbaar’ te beluisteren op alle streamingdiensten; “Dus ga het checken!”

Over Mik Nilesh
Mik Nillissen alias Mik Nilesh, is een Nederlandstalige artiest uit Nijmegen. Deze 16 jaar oude pop/hip hop-artiest, laat zijn gevoel spreken door middel van zang gecombineerd met rapcoupletten. Van kleins af aan heeft Mik zich altijd al beziggehouden met het schrijven van muziek en het luisteren ervan, waardoor hij het liefst nu zelf in de schijnwerpers staat. Pop en hiphop zijn de genres waarbij Mik zich het meest comfortabel voelt. “Een groot deel van mijn contacten luisteren naar trap en drillmuziek. Ik kan mezelf echt niet in deze genres vinden, want ik ben zoals ik ben en pop vind ik het beste bij me passen”.

Op 9 september 2022 bracht Mik zijn eerste single, ‘Overbodig’, uit en al gauw merkte hij dat hij een andere richting op wilde. Na zijn eerste release kreeg hij veel positieve reacties en is hierdoor muziek serieuzer gaan nemen. 2023 zal geen stil jaar worden voor deze jonge artiest. “Let’s kick the door!”.

Je kunt Mik Nilesh op de volgende social media platforms volgen:
InstagramSpotifyYouTube & TikTok


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen