Ontmoeten en wandelen voor mannen met prostaatkanker

Van onze redactie
29 januari 2023

Elk jaar krijgen ca 13.000 mannen te horen dat ze prostaatkanker hebben. Veel van hen moeten daarna leven met de belasting van deze boodschap en met de negatieve gevolgen van de ziekte zelf en de daarbij komende behandeling(en).

Dit kan erg ingrijpend zijn, voor deze mannen zelf, maar ook voor de mensen om hen heen. Alles is opeens anders. Praten helpt, vooral met lotgenoten.. Maar niet alle mannen praten even makkelijk over hun eigen zorgen en emoties, en ze stappen slechts met grote aarzeling over de drempel heen om bijvoorbeeld aan een lotgenotenbijeenkomst deel te nemen. Bovendien is het fenomeen lotgenotencontact nog niet breed bekend. 

Daarom zijn vrijwilligers bij de Prostaatkankerstichting op zoek gegaan naar een mogelijkheid om in regio Nijmegen lotgenotencontact meer uitnodigend, toegankelijk en laagdrempelig te maken. Zo ontstond de wandelgroep “Ontmoeten en wandelen". Ontspanning, wandelen in de natuur, ongedwongen sfeer en met name de ontmoeting staan centraal. Prostaatkanker is de verbindende schakel en daar kan het in de gesprekken tijdens het wandelen over gaan, maar het hoeft niet.
Dit onder deskundige begeleiding voor wat het wandelen betreft en met ondersteuning van minimaal twee vrijwilligers van de Prostaatkankerstichting.

De organisatie: "We wandelen elke eerste en derde dinsdag van de maand. De starttijd is 10.00 uur en we lopen zo’n vijf tot zes kilometer. Dit komt neer op een wandeltijd van één tot anderhalf uur. De startlocatie is Fletcher Hotel-Restaurant Erica, Molenbosweg 17, 6571 BA in Berg en Dal. Deelname is gratis, ook niet-donateurs zijn van harte welkom. Eén consumptie (koffie, thee of iets fris) wordt je aangeboden door de Prostaatkankerstichting.

Spreekt bovenstaande je aan en heb je zin om mee te wandelen? Meld je dan vooraf aan via wandelen-nijmegen@prostaatkankerstichting.nl.  


Dit bericht delen:

Advertenties