Lezing bij OBG over beklimming van de Kilimanjaro

Van onze redactie
28 januari 2023

Op dinsdag 14 februari geeft Ralph Voorsmit – voorzitter van het OBG Seniorencollege – een lezing getiteld: 'De beklimming van de Kilimanjaro: een persoonlijke belevenis'. In deze multi-audiovisuele voordracht met talloze foto’s en video’s wordt u meegezogen in één van de meest avontuurlijke ervaringen die je kunt beleven.

De Kilimanjaro is de hoogste berg op het Afrikaanse continent, tevens de grootste vrijstaande berg ter wereld en uniek met vijf klimaatzones: via de tropisch laagvlakte met de wilde dieren, het regenwoud, het woestijn- en maanlandschap naar de Siberische koude van de met eeuwige sneeuw en ijs bedekte top ter hoogte van 5.895 meter.

Vanwege de onvoorspelbare weersomstandigheden en de extreme hoogte met het gevaar van hoogteziekte is de beklimming een gevecht met de natuur, je fysieke kracht en mentale weerbaarheid: een verhaal over twijfels en uitputting, waarbij u niet alleen deelgenoot wordt van de unieke natuur, maar de beklimming en het avontuur ook meebeleeft. Ralph maakte de beklimming na zijn pensioen met zijn twee zonen.

Dinsdag 14 februari 14:00-16:00 uur in het OBG-Grand Café, Prof. Cornelissenstraat 2, Nijmegen-Oost.
Entree € 5,- (inclusief koffie/thee); met OBG-Voordeelpas € 3,-


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen