Doe ertoe tijdens grootste vrijwilligersactie van Nederland: NLdoet 2023!

Van onze redactie | Foto via Oranje Fonds
24 januari 2023
Het Oranje Fonds nodigt iedereen uit zich een keer in te zetten voor een ander, om te ervaren hoe mooi dit is, tijdens NLdoet 2023. Op 10 en 11 maart organiseert het fonds voor de 19e keer de grootste vrijwilligersactie van Nederland.
 
Op deze dagen zijn in heel het land duizenden activiteiten te vinden waarbij iedereen een dag(deel) ertoe kan dóen voor andere mensen. Ervaar wat vrijwilliger zijn met je doet door je aan te melden via nldoet.nl.
 
Vrijwilligers hard nodig
Veertig procent van de mensen in Nederland zet zich jaarlijks vrijwillig in. Helaas neemt dit aantal gestaag af. Tijdens NLdoet wil het Oranje Fonds mensen laten ervaren dat vrijwilligerswerk niet alleen heel fijn is voor degene die geholpen wordt, maar dat het ook heel leuk is voor de vrijwilliger zelf. Tijdens deze twee dagen kan iedereen op een laagdrempelige en vrijblijvende manier kennismaken met vrijwilligerswerk. En niet alleen in Nederland. Ook op alle Caribische eilanden van ons Koninkrijk wordt meegedaan aan de actie van het Oranje Fonds.
 
Activiteiten door heel land
Er zijn tijdens NLdoet duizenden activiteiten door heel het land. Of je nu van koken, klussen, tuinieren houdt of je verzorgt liever een spelmiddag in een buurthuis. Er is altijd wel een stadstuin, zorgboerderij, een voedselbank of dorpshuis bij jou in de buurt die hulp nodig heeft en waar je op 10 en 11 maart een helpende hand kan bieden. Door vrijwilligerswerk te doen, breng je ook verschillende mensen met elkaar in verbinding en dat is van grote waarde.
 
“Vrijwilligers hebben een cruciale rol in onze samenleving. Vrijwillige inzet is belangrijk voor betrokkenheid bij elkaar, voor degene die geholpen wordt en voor de vrijwilliger zelf. Het Oranje Fonds zet zich in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen en niemand er alleen voor staat. Tijdens NLdoet geven we samen met alle sociale initiatieven door heel het land de mensen een mooie gelegenheid om kennis te maken met wat vrijwilligerswerk met jou en je omgeving kan doen,” aldus Sandra Jetten, directeur Oranje Fonds.
 
Over Oranje Fonds
Het Oranje Fonds vindt dat iedereen ertoe doet. Daarom zet het fonds zich in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen en niemand er alleen voor staat. Oftewel een betrokken samenleving; waarin we zorgen voor elkaar, mensen gelijke kansen hebben en zich verbonden voelen met anderen in de buurt. Dat doet het fonds door sociaal initiatiefnemers te versterken en te verbinden waar mogelijk. De steun van o.a. de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, onze Vrienden en diverse andere partners maakt dit mogelijk. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen