Expositie in Ontmoetingskerk Dukenburg over de Stevenskerk

Kunst en cultuur
Van onze redactie
20 januari 2023

Hoog bovenop de Hundisburg staat al meer dan 750 jaar de monumentale Stevenskerk. De Stevenskerk is een van Nijmeegs meest geliefde en daarmee ook een van de meest gefotografeerde gebouwen van de stad. Ter gelegenheid van het jubileumjaar (7 september 2022 t/m 7 september 2023) is een speciale foto-expositie ontwikkeld, die uit twee delen bestaat.
 

Het eerste deel toont bijzondere oude foto’s van Stevenskerk en het dagelijkse leven eromheen gedurende ruim anderhalve eeuw.
In het tweede gedeelte van de expositie geven 17 hedendaagse fotografen hun eigen visie op dit Nijmeegse icoon. Met het grote scala aan verschillende technieken levert dat een rijkgeschakeerd palet op van de Stevenskerk in talloze verschillende gedaanten. Zo blijft de kerk ook vandaag de dag een geliefd motief voor velen.

De foto-expositie is vanaf 17 januari 2023 tot 30 maart 2023 te bezichtigen in De Ontmoetingskerk, Nijmegen-Dukenburg, Meijhorst 7033, 6537 EP, van dinsdag t/m donderdag, ’s ochtends van 09:30-12:30 uur. In de weekenden na de vieringen.

Foto: Anita Pantus (Klik hier voor meer foto's van de Stevenskerk)


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties