Bingo vóór oud dóór jong in Hatert

Tekst: Hanna Olthof | Foto’s: Roos Armoogum
19 januari 2023

‘Ons doel was om eenzaamheid te verminderen, en deze middag is dat in ieder geval wel gelukt!’

Met deze woorden werd afgesloten na een geslaagde bingomiddag door leerlingen van groep acht van basisschool De Klumpert, voor dementerende ouderen van Waterrijk. Maar hoe is dit project tot stand gekomen? Daar nemen we u graag in mee!

Samen met studenten van de Rode Kruis Studentendesk en stichting MOVE heeft de klas van meester John de afgelopen weken nagedacht over manieren om hun wijk te verbeteren. De leerlingen kwamen er na een wijkverkenning achter dat veel mensen eenzaam zijn, en daar besloten ze wat aan te doen. Het resultaat: een geheel verzorgde bingomiddag voor senioren.

De leerlingen van groep acht hebben het druk gehad met de voorbereidingen: het ene groepje maakte een filmpje en oefende de speech, waar een ander groepje zelfgemaakte memory en sieraden maakte als prijsjes. Weer een ander groepje ging langs bij Waterrijk om de planning door te spreken, en de laatste groep kinderen zijn bij winkels langsgegaan om eten en prijsjes gesponsord te krijgen.

Op de middag zelf had elke leerling een taak: sommigen hielpen de senioren met het invullen van de bingokaart, anderen lazen de nummertjes op, waar weer andere kinderen de hapjes en drankjes uitdeelden. Nadat de bewoners van Waterrijk langzaam kwamen binnendruppelen, kon de middag beginnen! Er werd gestart met een filmpje en een speech, waarna zowel de kinderen als de ouderen fanatiek aan de slag gingen. De eerste BINGO’s werden geroepen, en uiteindelijk kon iedereen een prijsje bemachtigen.

Al met al was dit een erg succesvolle middag, met als belangrijkste boodschap:
Verbinding tussen verschillende generaties (kinderen, jongeren, ouderen) is iets heel waardevols waar zeker meer aandacht aan besteed mag worden. In deze maatschappij komen de verschillende leeftijdsgroepen niet meer zo heel snel in contact met elkaar, wat eigenlijk best jammer is. Het is heel makkelijk om een middag te organiseren waar oud en jong welkom zijn, en een mooie manier om wat meer naar elkaar om te kijken en van elkaar te leren. Bovendien is deze bingomiddag een groot bewijs dat dat ook nog eens heel gezellig is!


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024