Een tweedehands traplift kopen? Dit zijn de voor- en nadelen op een rijtje!

Van onze redactie
20 januari 2023

Als het op winkelen aankomt, kopen we heel wat producten tweedehands: auto's, motoren, schilderijen, meubels en in toenemende mate ook kleding. Misschien minder snel denk je eraan om een traplift tweedehands te kopen. Mogelijk omdat je deze niet zomaar koopt.

Toch biedt een tweedehands traplift je heel wat voordelen, waaronder in prijs. Wat zou je daarom nog tegenhouden om hem te kopen en welke nadelen kleven eraan? In deze blog zetten we daarom de plus- en minpunten van tweedehands trapliften op een rijtje.

Voordeel: vermindering van milieu impact
Bovenaan het lijstje van pluspunten van tweedehands kopen in het algemeen, is natuurlijk de vermindering van de impact op het milieu. Door een product een tweede leven te geven, verleng je de levensduur van al bestaande producten en komen er minder chemicaliën en afval in ons water bijvoorbeeld. Een tweedehands traplift hoeft echter niet in zijn geheel tweedehands te zijn. Zo is het ook mogelijk om de beugel of het zitje van een oude traplift te hergebruiken voor jouw nieuwe traplift.

Voordeel: kostenbesparing
Iedereen houdt ervan om te kunnen besparen, maar toch is tweedehands kopen niet altijd in trek. Toch kan een traplift tweedehands erg aantrekkelijk zijn, wanneer we kijken naar de kosten. Producten zoals auto’s, designerkleding en tweedehands trapliften van hoge kwaliteit kunnen immers in prijs dalen, als ze tweedehands worden aangeboden en misschien nauwelijks zijn gebruikt. Twijfelde je dus nog over het aanschaffen van een tweedehands traplift? Neem dan vooral eens een kijkje om erachter te komen of er een traplift naar jouw wens tussen zit en of een traplift vergoeding mogelijk is.

Nadeel: enigszins onvolmaakte staat
Ben jij op zoek naar een gloednieuwe, ongebruikte traplift die nog niks mankeert? Dat is vaak een belangrijke reden voor mensen om niet tweedehands te kopen. De producten zijn namelijk vaak niet meer gloednieuw en dus niet in dezelfde staat als wanneer je ze in de winkel nieuw koopt. De meeste tweedehands aanbiedingen vallen in verschillende categorieën: gloednieuw, als nieuw, goed en redelijk en is vaak geprijsd naar deze classificatie. Om een miskoop te voorkomen, kun je extra foto's van de traplift vragen en informeren naar het gebruik en het doel van de traplift van de vorige eigenaar.

Nadeel: levensduur
Hoewel een traplift nog in goede staat kan zijn, heeft het gebruik ongetwijfeld (ietwat) effect op de levensduur ervan. Zo kan het zijn dat sommige een iets kortere levensduur hebben dan een gloednieuw artikel. Zorg er dus opnieuw voor dat je volledig op de hoogte bent van eventuele slijtage, gebruiksduur en schade. Bij sommige producten van hoge waarde, zoals een traplift kopen, heb je bijvoorbeeld weer een leidraad van het merk en bouwjaar. Hier kan je je aan vasthouden om na te gaan wat de levensduur zou kunnen zijn.


Dit bericht delen:

Advertenties