Marc van Kempen exposeert in het kerkje van Persingen op 4 en 5 februari

Van onze redactie
21 januari 2023

Op 4 en 5 februari a.s. zal Marc van Kempen zijn jaarlijkse verkoopexpositie in het mooie kerkje van Persingen plaatsvinden. Er is weer veel bijzonder werk te zien en al het werk is te koop.

Marc (1966) begon zijn carrière als analoog fotograaf. Als autodidact met zijn vaders camera heeft hij zich ontwikkeld tot fotograaf die als toeschouwer de wereld gadeslaat en deze met kritische ondertoon weergeeft. Naast tragische ironie speelt humor ook een belangrijke rol in zijn wereldbeeld.

Onder invloed van onder anderen Ed van der Elsken, Gerard Petrus Fieret, Sanne Sannes en Francesca Woodman raakte Van Kempen op het spoor van zowel  zwart-wit straatfotografie als emotieve modellenfotografie die de nadruk legt op expressie, poses en verhaal waarbij de kijker het verhaal zelf kan bepalen.Het (straat)leven van de mens en zijn alledaagse cultuur komt in zijn foto’s duidelijk tot uitdrukking.

De grote werken die u gaat zien, zijn op kleur professioneel afgedrukt door dezelfde afdrukker van de grote fotografen, waarbij het prachtige werk van Erwin Olaf genoemd mag worden. Kwalitatief hoogstaande werken die elk zo’n 7,5 kg wegen.   

In onder andere de serie ‘Woods’ wil Van Kempen een lans breken voor analoge fotografie. Hij pleit voor het in stand houden van het ambacht van het vervaardigen van afdrukken in de natte doka. De zwart-wit afdrukken vervaardigt Marc van Kempen handmatig in zijn eigen doka. Voornamelijk gelatine zilverdrukken.

© Marc van Kempen Fotografie


Dit bericht delen:

Advertenties