NEC blijft knap overeind in Gelderse derby

Van onze redactie
15 januari 2023

NEC nam het zondagmiddag in het Gelredome op tegen Vitesse. Na twintig minuten spelen, moesten de Nijmegenaren het met tien man stellen. Oussama Tannane ontving van scheidsrechter Danny Makkelie, na een slaande beweging richting zijn tegenstander, een rode kaart. De ploeg van trainer Phillip Cocu kreeg de meeste kansen, maar dankzij een stugge Nijmeegse defensie bleef NEC knap overeind. De Gelderse derby werd doelpuntloos afgesloten: 0-0.

Een grote kans van Vitesse leverde in de 8e minuut het eerste grote gevaar van de wedstrijd op. Een strakke bal voorlangs werd tot twee keer toe niet binnengetikt, waardoor de brilstand wonderbaarlijk op het scorebord bleef staan. De thuisploeg leek na een kwartier gespeeld te hebben opnieuw dichtbij de openingstreffer te komen, maar een scherpe Jasper Cillessen dook katachtig op de bal, waardoor een tegengoal werd voorkomen. Na ruim twintig minuten gespeeld te hebben, kwam de ploeg van trainer Rogier Meijer met tien man te staan. Spelmaker Oussama Tannane mocht, na een slaande beweging richting zijn tegenstander, met rood op zak gaan douchen. In de momenten daarna kreeg de ploeg van Vitesse-trainer Phillip Cocu de grootste kansen, maar de Nijmegenaren slaagden er ook in om in de buurt van het doel van keeper Kjell Scherpen te komen: een scherpe voorzet van Souffian El Karouani leek Nany Landry Dimata te bereiken, maar de spits kreeg zijn voet echter net niet tegen de bal aan. De thuisploeg kreeg de meeste kansen in de eerste helft, maar de bezoekers oogden - ondanks één speler minder - zeker niet kansloos. Na een beladen eerste helft keerden beide ploegen met een 0-0 ruststand naar de kleedkamer.

Na de thee speelde de wedstrijd zich vooral op de helft van NEC af. In de 52e minuut kwam El Karouani namens NEC wel dichtbij het eerste doelpunt van de wedstrijd. De linkervleugelverdediger schoot de bal na een solo met veel kracht op de vuisten van Scherpen, waarna de bal de achterlijn passeerde. Er was na een uur gespeeld te hebben veelal sprake van eenrichtingsverkeer. De mannen van Rogier Meijer ontsnapten op verschillende momenten aan een tegentreffer en mochten zichzelf in de handen knijpen dat de bal niet in het doel van Cillessen vloog. NEC stak incidenteel, door middel van counters, de middellijn over. Echte doelpogingen bleven voor de bezoekers echter uit. In de slotfase van de wedstrijd moest de ploeg van trainer Rogier Meijer vooral ballen tegenhouden. Zowel Vitesse als NEC wist uiteindelijk de gehele wedstrijd niet te scoren. De 0-0 eindstand resulteerde voor NEC in het tiende gelijkspel van het seizoen.

 

Dit bericht delen:

Advertenties