Auto raakt van de Sint Annastraat; weg afgesloten

Tekst en foto's: Lars Schwachöfer
11 januari 2023

Vanavond vonden omstreeks 17.45 uur enkele aanrijdingen plaats op de Sint Annastraat nadat een auto op het fietspad belandde. Meerdere personen raakten gewond.

Een automobiliste raakte door onbekende reden op het fietspad aan de Sint Annastraat, stadinwaarts en reed door. De 54-jarige vrouw uit Veghel reed een verkeersbord ter hoogte van de Proosdijweg uit de grond, reed tegen een kliko en enkele tientallen meters verder reed ze twee 19-jarige fietssters uit Arnhem en Nijmegen aan voor een woning. Enkele tientallen meters verderop schoot de auto tegen een verkeerslicht ter hoogte van de Hatertseweg en belandde op de zijkant. Daar raakte een 50-jarige fietsster uit Nijmegen gewond. Meerdere hulpdiensten rukten uit. De weg is tussen de Hatertseweg en Kapittelweg afgesloten voor verkeer.

Ambulancepersoneel van meerdere ambulances en het Mobiel Medisch Team, ingevlogen per traumahelikopter, behandelden de slachtoffers. De brandweer stabiliseerde de auto. De bestuurster is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog niet bekend. De politie heeft drugs en alcoholcontroles afgenomen bij de bestuurster. Er was geen sprake van drugs of alcoholgebruik. De politie gaat vooralsnog uit van een onwelwording, maar ook de mogelijkheid dat een technisch mankement aan de auto de oorzaak is staat open. De Verkeersongevallen Analyse van de politie verricht sporenonderzoek. Daarvoor blijft de weg nog langere tijd afgesloten 


Dit bericht delen:

Advertenties