Tentoonstelling Karel de Grote en Nijmegen

Van onze redactie
5 juni 2014
Van 7 juni tot en met 26 oktober is in museum De Stratemakerstoren de tentoonstelling Karel de Grote en Nijmegen te zien. De tentoonstelling die plaatsvindt in het kader van het Karel de Grote Jaar belicht de aanwezigheid van Karel de Grote in Nijmegen aan de hand van historische documenten.
Daarnaast besteedt de tentoonstelling aandacht aan de organisaties die zich naar Keizer Karel vernoemd hebben. Van deze organisaties zullen diverse objecten te zien zijn 
Bij de opening van de tentoonstelling wordt ook het boek ‘Karel de Grote in Nijmegen, Keizers op het Valkhof’ gepresenteerd. Het boek is geschreven door voormalig stadsarcheoloog Jan Thijssen en vertelt over het verblijf van Karel de Grote in Nijmegen. Bovendien wordt een speciale Carolus wijn gelanceerd die exclusief verkrijgbaar is bij Heinz J. Maahs. 
Keizer Karel de Grote (ca. 742-814) is zonder twijfel een van de meest tot de verbeelding sprekende vorsten uit de geschiedenis. In 2014 is het 1200 jaar geleden dat keizer Karel overleed. Daar wordt uitgebreid bij stilgestaan in Nijmegen, met een uitgebreid programma van evenementen en festiviteiten in dit jubileumjaar. 
Meer informatie over het Karel de Grote Jaar op  www.kareldegrotenijmegen.nl. Kijk voor openingstijden en informatie over de tentoonstelling op www.stratemakerstoren.nl
 
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties