Unieke ‘Super Saturday’ bij Nijmeegse volleybalclub VoCASA

Van onze redactie
10 januari 2023

Beide topteams van de volleybalclub VoCASA spelen zaterdag 28 januari thuis op de eerste en enige ‘Super Saturday’ van het seizoen. Bezoekers kunnen in de sporthal in Neerbosch-Oost de hele dag genieten van het hoogste niveau volleybal in de regio Nijmegen. Dames 1 speelt om 17.00 uur tegen VCN Dames 1, en om 20.00 uur speelt Heren 1 tegen Prima Donna Kaas Huizen HS1. De officiële opening van het jaar vindt echter plaats op 14 januari, met een nieuwjaarsborrel en het ‘Volleypong Toernooi’.

Dames 1 staat op dit moment vierde in de Topdivisie, het één na hoogste niveau in Nederland. Heren 1 komt uit in de Eredivisie, het hoogste niveau van Nederland, en staat zevende. Beide teams spelen die dag tegen een lager geplaatste tegenstander, maar dat betekent niet dat ze rustig aan zullen doen: beide teams spelen dit jaar in een nieuwe samenstelling met een hoop jonge spelers, die er iedere wedstrijd vol in gaan. Bezoekers kunnen in de kantine een warme maaltijd krijgen, dus het is niet nodig om naar huis te gaan tussen de wedstrijden door.

De eerste thuiswedstrijden van de club vinden al plaats op 12 januari, maar de seizoensopening vindt plaats op 14 januari. Die dag spelen Dames 2 en Dames 1 hun eerste thuiswedstrijden en tijdens deze wedstrijden kunnen bezoekers meedoen met de tribune-bingo, die gebaseerd is op acties die in het veld plaatsvinden en waarmee speciale VoCASA prijzen gewonnen kunnen worden. Om 20.00 uur vindt de eerste editie van het Volleypong Toernooi plaats. “Denk bierpong, maar dan met emmers en volleyballen”, zegt Julian, lid van de activiteitencommissie en speler van Heren 2. “Iedereen kan meedoen, van jong tot oud. We hebben nu 15 teams: een mix tussen jeugd en senioren, van prestatieve tot recreatieve teams. Op die manier hopen we dat we de leden weer met elkaar kunnen verbinden na drie seizoenen die beïnvloed werden door COVID-19.”

Wat:         Super Saturday, top volleybal bij VoCASA in Nijmegen
Wanneer:     Zaterdag 28 januari 2023
Waar:         Symfoniestraat 200, 6544 TN Nijmegen
Hoe laat:     Dames 1 om 17.00 uur, Heren 1 om 20.00 uur


Dit bericht delen:

Advertenties