Hulpdiensten rukken groots uit voor brand aan Spijkerhofplein

Tekst en foto's: Lars Schwachöfer
9 januari 2023

De hulpdiensten zijn vanavond groots uitgerukt voor een brand in een flat aan het Spijkerhofplein. De weg is afgezet en de flat wordt ontruimd.

De brand brak uit in een appartement op de 11e verdieping. De bewoner belde zelf 112, nadat brand ontstond door het branden van wierook. Meerdere brandweerwagens, ambulances en eenheden van de politie zijn ter plaatse en nog onderweg. De brandweer spreekt van 'zeer grote brand' en 'Grip1'. Dit is niet zozeer vanwege de omvang van de brand, maar om de coordinatie tussen de hulpdiensten goed te laten verlopen. Er is vooral veel personeel nodig voor de ontruiming.

De twee bewoners van het appartement zijn door de brandweer naar beneden geholpen en overgedragen aan ambulancepersoneel. Zij zijn in verband met het inademen van rook voor verdere controle per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De brandweer en politie ontruimde een deel van de flat. Zo'n 30 bewoners zijn bij het naastgelegen Jack's Casino opgevangen. De brandweer bluste de brand. De politie heeft de weg afgesloten en vraagt toeschouwers om hulpdiensten ruimte te geven.

Omstreeks 21.00 uur was de brand volledig geblust. Ondat er nog flinke rook in het pand hangt, kunnen de meeste bewoners nog niet terug naar hun appartementen. De verwachting is dat iedereen vanavond wel weer naar huis kan, meldt een woordvoerder op locatie.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen