Winterweken-wensen gaan in vervulling!

Van onze redactie | Fotograaf: Jan Willem de Venster
9 januari 2023

De Nijmeegse Winterweken zijn gisteren, zondag 8 januari, bijzonder afgesloten tijdens de Nijmeegse Winterweken wensuitreiking in de Stevenskerk. Drie weken lang konden bezoekers genieten van een lichtsculpturenroute inclusief muziekquiz, voorstellingen, activiteiten bij lokale ondernemers, live muziek, indrukwekkend straattheater én er was de mogelijkheid tot het inleveren van een Winterweken-wens.

Er werden massaal wensen ingezonden. De vijf uitverkoren wensen die in vervulling zullen gaan werden bekend gemaakt tijdens de afsluiting van deze jubileum editie. 
Opvallend was dat er op deze vijfde Nijmeegse Winterweken erg veel wensen zijn ingeleverd met een mooie symbolische boodschap zoals beterschapswensen of het stoppen van de oorlog in Oekraïne . Er werd groots en kleins gewenst, in totaal zijn er zo’n 1500 wensen ingeleverd. Het werd een emotionele uitreiking. De moeder van Erna en Tonny, 93 jaar, krijgt een levensecht  robothondje, speciaal ontwikkeld voor mensen met Alzheimer, omdat haar eigen hondje na 13 jaar is overleden. Voor Saar van 5 jaar gaat de Kinderboekenwinkel Nijmegen een middag alléén voor haar open. Ze vindt het namelijk spannend om rond te neuzen tussen haar lievelingsboeken als het druk is in de winkel.  Rosa neemt haar geliefde Maurice (22 jaar) mee naar de Efteling. Maurice is er de afgelopen periode extra voor Rosa geweest na het overlijden van haar moeder, terwijl zij net in die periode een relatie kregen. 

Hanneke, 42 jaar en moeder van twee jonge kinderen, mag gaan lunchen in Nijmegen met een groep vriendinnen. Haar vriendinnen Judith en Deborah willen haar zo een extra steuntje in de rug en een fijn moment geven na het overlijden van haar partner en vader van hun kinderen afgelopen jaar. 

De grootste wens die in vervulling ging was die van Annet. De vader van Annet heeft jarenlang voor zijn vrouw gezorgd en ze konden niet meer op vakantie. Zij wenste voor haar vader, 87 jaar, nog één keer een vakantiereis naar hun lievelingsbestemming Zwitserland waar hij jaren geleden zijn geliefde, Annets moeder, heeft ontmoet. 

Cijfers Nijmeegse Winterweken editie 5:
5 Nijmeegse Winterweken Wensen in vervulling 
9 Indrukwekkende grote lichtsculpturen
18 koor optredens
28 keer lichtgevend straattheater op stelten
34 Lokale ondernemers met activiteiten en/of Winterweken acties
40 Danseressen 
186 Lichtjesroute deelnemers op 29 december 2022
2.680 X-MAS Selfiehouse bezoekers
6.749 Muziekquizroute scans 
7.559 Bezoekers aan de Nijmeegse Winterweken in de Stevenskerk
23.000 uitgedeelde lichtsculpturenroute plattegrondjes
34.782 personen bereikt op de socials van IntoNijmegen
57.500 wandelaars van de lichtsculpturenroute (naar schatting) 
123.535 unieke IntoNijmegen bezoekers in december grotendeels door Nijmeegse Winterweken

Toekomstdromen
De Nijmeegse Winterweken zijn ontstaan vanuit een ondernemersbehoefte om ook in de winterperiode de stad te laten leven. Na vijf succesvolle edities is deze doelstelling zeker geslaagd, maar het succes smaakt naar meer. Steeds meer Nijmeegse ondernemers haken aan, bijvoorbeeld dit jaar met een eerste wintermarkt op Plein ‘44. Grootsere wensen voor een traditionele kerstmarkt, ijsbaan en foodplein klinken steeds luider. Ook een rollerskatebaan, lokale Nijmeegse ondernemersmarkt, meer spraakmakend theater en een winters Gevelconcert worden door de binnenstad ondernemers genoemd. Huis voor de Binnenstad en gemeente Nijmegen gaan samen met ACBN Evenementenbureau Nijmegen  bekijken hoe deze toekomstplannen kunnen worden vormgeven. 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen