Oud-raadslid en fractievoorzitter Stadspartij Nijmegen Albaer Hillen overleden

Van onze redactie | Fotograaf: Bert Beelen
7 januari 2023

Op 6 januari 2023 is Albaer Hillen - mede-oprichter van de Stadspartij Nijmegen, voormalig raadslid en fractievoorzitter, maar bovenal maatschappelijk betrokken Nijmegenaar - overleden. Hij werd slechts 62 jaar oud. 

Albaer Hillen was lid van de gemeenteraad van Nijmegen sinds 2002, aanvankelijk namens het CDA. In 2012 was hij een van de mede-oprichters van Stadspartij Nijmegen (toen nog stadspartij De Nijmeegse Fractie). In 2014 werd hij lijsttrekker van deze lokale partij en vervulde hij vervolgens de functie van fractievoorzitter. Geplaagd door een slechte gezondheid moest hij het raadslidmaatschap in die periode regelmatig onderbreken. In 2018 nam hij na 16 jaar afscheid van het raadslidmaatschap. Hij ontving bij zijn aftreden een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Bruls voor zijn jarenlange inzet als raadslid én voor zijn inzet bij tal van maatschappelijke organisaties. Hij bleef voor de Stadspartij Nijmegen actief als fractievolger tot 2021 totdat zijn gezondheid ook dat niet meer toeliet. En zelfs daarna bleef hij voor raad en advies altijd beschikbaar.

Maatschappelijke betrokkenheid hoorde bij Albaer Hillen. Naast politicus en ondernemer en mede-eigenaar van voormalig restaurant De Steiger aan de Regulierstraat in Nijmegen, stond hij ook zeer bekend als bevlogen bestuurder en vrijwilliger in vele functies. Zo was hij mede-oprichter en bestuurslid bij de Kledingbank Nijmegen. Hij was bestuurslid bij activiteitencentrum Doddendaal. Hij vervulde een bestuursfunctie bij het Vincent de Paul Center en was voorzitter van de Zonnebloem afdeling Bottendaal en Centrum Nijmegen. Ook was hij ouderling van dienst bij het Oecumenisch City Pastoraat. Veel van deze functies bekleedde hij meer dan 10 jaar lang. Tekenend voor Albaer is dat hij nooit op afstand bestuurde. Hij was een warm mens die altijd dichtbij de vrijwilligers wilde staan en altijd oprechte interesse toonde in de vele mensen die geholpen werden door de organisaties waar hij actief was.

Stadspartij Nijmegen is aangedaan door dit verlies maar is ook dankbaar dat verder lijden hem bespaard is gebleven. Nijmegen verliest een bijzondere en unieke Nijmegenaar. De Stadspartij Nijmegen raakt haar ‘politiek vader’ kwijt. De fractie zal hem voor altijd dankbaar blijven voor de enorme hoeveelheid kennis, wijsheid en warmte die hij heeft overgedragen aan zijn opvolgers. 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen