Vrij toegankelijke Vredesconcerten van Het Vrije Koor

Van onze redactie
6 januari 2023

Na het overweldigende succes van de Vredesconcerten van Het Vrije Koor jongstleden juni kon een tweede editie van “Vredesvuur” vanzelfsprekend niet uitblijven. Deze tweede editie vindt plaats in samenwerking met Het Poëzie Centrum Nijmegen, de concerten van “Vredesvuur II” vallen in de Week van de Poëzie.

Naast de mooiste wereldvredesliederen zal de winnaar van de door Het Vrije Koor en Het Poëzie Centrum uitgeschreven gedichtenwedstrijd acte de présence geven. De mooiste Nederlandse gedichten zullen gezongen worden door sopraan Boukje van Gelder en net als jongstleden juni zal Nigel Menting met zijn ontroerende vioolspel het concert weer omlijsten.

Onder leiding van dirigent Jan Jaap Nuiver zullen Vredesliederen klinken uit alle tradities en alle delen van de wereld.

Beide concerten beginnen om 15.00 uur, duren een uur en zijn gratis toegankelijk. Bij het uitgaan van de kerk wordt ter bestrijding van de onkosten een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld. De kerkzalen zijn open vanaf 14.30 uur.

Het Vrije Koor heeft met “Vredesvuur I” een indrukwekkend en professioneel visitekaartje afgegeven. De belangstelling voor dit eerste Vredesconcert was zo groot dat bezoekers die vlak voor aanvang arriveerden het concert hebben moeten staan. 

Ook dit jaar worden weer overvolle kerkzalen verwacht, wij raden u daarom aan om te reserveren op vrijekoor@gmail.com

De Vredesvuur II - Poëzieconcerten worden uitgevoerd op 29 januari in de Stevenskerk in Nijmegen, 15.00 uur, en op 5 februari in de Grote Kerk in Elst, 15.00 uur. 

Reserveringen, contact en/of informatie: vrijekoor@gmail.com
Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen