Arrestatieteam helpt jongen uit hoogspanningsmast

Tekst en foto's: Lars Schwachöfer
6 januari 2023

De hulpdiensten zijn enkele uren bezig geweest om een jongen uit een hoogspanningsmast tussen de A73 en de Scherpenkampweg te helpen. Even na twaalf uur hielpen leden van een arrestatieteam de jongen naar beneden.

De jongeman was omstreeks 20.30 uur de hoogspanningsmast ingeklommen, wilde halverwege terug, maar durfde niet meer zelfstandig naar beneden. Hij bleef op de eerste arm van de mast, op zo'n 20 meter hoogte, zitten. Vanaf daar belde hij de politie voor hulp. Tijdens het wachten zat de jongeman op de constructie, met zijn telefoon in zijn hand.

Eenmaal aangekomen schakelde de politie de brandweer in, maar de hoogwerker kon de hoogte van de mast niet halen en zou ook niet door het omgeploegde, natte veld komen. De brandweerlieden konden onverrichter zaken terug naar de post. Vervolgens werd het arrestatieteam van de Dienst Speciale Interventies, dat wordt ingezet bij levensbedreigende situaties of situaties die levensbedreigend kunnen worden, ingeschakeld. De leden van het arrestatieteam zijn gespecialiseerd in werken op hoogte. De politie sloot het fietspad tussen de IJpenbroekweg en de Scherpenkampweg af voor verkeer.

Leden van het arrestatieteam klommen de mast in en hielpen de jongeman in een klimtuig en maakten enkele touwen vast. Nadat de jongen minstens 3 uur in de mast had gezeten, werd hij even na 12 uur aan een touw naar beneden gelaten. Agenten vingen de jongeman beneden op met een isolatiedeken en droegen hem over aan ambulancepersoneel. De ouders van de jongen zijn op de hoogte gebracht door de politie. De politie laat weten dat de jongen uit Nijmegen komt, maar niet in de omgeving van de hoogspanningsmast woont.

Omstreeks 0.30 uur werd alles weer vrijgegeven.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen