NEC huurt Anthony Musaba van AS Monaco 

Tekst en foto's: NEC Nijmegen
4 januari 2023

NEC versterkt de selectie per direct met Anthony Musaba. De 22-jarige vleugelaanvaller komt op huurbasis over van AS Monaco. Musaba sluit vrijdag aan bij de selectie van trainer Rogier Meijer.

Technisch directeur Carlos Aalbers is blij met het aantrekken van de buitenspeler: “We hebben al vroegtijdig gecommuniceerd dat we op zoek waren naar een aanvallende impuls voor onze selectie. Er waren daarbij twee belangrijke vereisten: de speler moet diepgang hebben en hij moet zich snel kunnen aanpassen, omdat we met zes wedstrijden in de maand januari direct aan de bak kunnen. Anthony komt terug in een vertrouwde omgeving. Hij kent de club en diverse medespelers, wat goed is voor het team. We zijn blij dat hij terug is in Nijmegen.” 

Musaba is geen onbekende in het shirt van N.E.C., zo doorliep hij tot 2014 de jeugdopleiding van de Nijmeegse club en keerde hij in de zomer van 2018 terug. Op 19 april 2019 maakte Musaba zijn debuut voor het eerste elftal op bezoek bij FC Volendam (2-3, red.). De in Beuningen geboren aanvaller speelde in totaal 31 officiële wedstrijden voor de Nijmegenaren, waarin hij negen keer scoorde en vijf assists leverde.  

“Ik ben ontzettend blij om het komende halfjaar weer bij N.E.C. te mogen spelen. Na de gesprekken die ik met de club heb gevoerd was ik er dan ook snel uit. Daarnaast heb ik altijd gezegd dat ik graag met N.E.C. in de Eredivisie wilde spelen. Ik ben in Nijmegen geboren en in Beuningen - onder de rook van de stad - opgegroeid, dan maakt het me als mens en als speler trots dat ik het komende halfjaar het N.E.C.-shirt weer aan mag trekken. Ik kijk ernaar uit om weer te beginnen en de supporters te begroeten in het Goffertstadion”, aldus een gretige Anthony Musaba. 


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024