Hulpdiensten rukken massaal uit voor brand in Sint Jozef Klooster

Tekst en foto's: Lars Schwachöfer
1 januari 2023

De hulpdiensten zijn omstreeks 5.00 uur massaal uitgerukt naar het Sint Jozef Klooster in de Kerkstraat. Het gehele pand is ontruimd in verband met een brand.

De brandweer werd gealarmeerd door een automatisch meldsysteem. Op de tweede verdieping van het pand troffen brandweerlieden hevige rook aan. Daarop werd er opgeschaald, waarna de hulpdiensten massaal uitrukten. Een woordvoerster van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid laat weten dat deze keuze gemaakt is omdat er ontruimd moest worden in het zorgcomplex.

De brandweer en politie ontruimden het pand. Alle 37 bewoners moesten het pand verlaten. Enkelen kregen een isolatiedeken tegen de kou. Negen ambulances stonden in de straat en ook een traumahelikopter was uit voorzorg ter plaatse gekomen. Eén persoon is vanwege rookinhalatie per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De brandweer kwam met meerdere wagens ter plaatse om de brand te bestrijden. De Kerkstraat werd afgezet voor al het verkeer, zodat de hulpdiensten voldoende werkruimte hadden. Omstreeks 7.00 uur was de brand geblust. Omdat er nog wel rook in het pand hing, werden er nogsteeds bewoners ontruimd. Omstreeks 8.00 uur waren alle bewoners en medewerkers het pand uit. Zij zijn met een stadsbus naar een opvanglocatie gebracht.

brandweer doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. Het is nog onbekend wat er in brand heeft gestaan.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen