Marianne Greven uit Nijmegen zamelt geld in voor rolstoelbus voor nichtje Amber

Van onze redactie
29 december 2022

“Hoi allemaal, ons lieve nichtje Amber heeft een verstandelijke beperking, met een zware vorm van autisme. Ze is 16 jaar oud, maar heeft het iq van een 3-jarig meisje (ongeveer). Nou hebben ze afgelopen zomer helaas ook een kwaadaardige tumor ontdekt in de kleine hersenen. Het is een laaggradig glioom, die traag groeit”. 

Bovenstaande tekst zijn de openingswoorden van de campagne die Marianne uit Nijmegen is gestart op het GoFundMe-platform om geld op te halen voor haar nichtje Amber. Het streefbedag is 40.000 euro. Met het opgehaalde geld wil ze een rolstolbus aanschaffen voor Amber en haar familie.

Ambers lichamelijke toestand is flink verslechterd sinds haar laatste operatie. Haar zicht is zo ver achteruit gegaan, dat ze nagenoeg niks meer ziet. Ook heeft ze een evenwichtsstoornis, waardoor ze rolstoelgebonden is. Lopen zal er nooit meer inzitten omdat de tumor in de aansturing van de motoriek zit. 

“Dat laatste levert het grootste probleem op”, geeft Marianne aan. “Amber verliest haar evenwicht, iedere keer als ze van de rolstoel in de auto geholpen moet worden. Dit is voor haar ouders niet meer te doen, waardoor ze aan huis gebonden zijn”. Met de rolstoelbus kan de familie weer wat vrijheid terugkrijgen.

Bekijk hier de campagne: https://gf.me/v/c/5ft6/rolstoelbus-voor-amber


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen