Nimma Talks ontvangt de eerste sleutel van de Stevenskerk

Van onze redactie
24 december 2022

De Stevenskerk bestaat 750 jaar. Een bijzonder jubileum dat onder andere gevierd wordt door zes symbolische sleutels uit te rijken aan nieuwe en verrassende concepten die passen bij deze unieke locatie. Een project dat mede mogelijk wordt gemaakt door actieplan ‘Hartje Nijmegen’.

Op vrijdag 23 december werd door wethouder John Brom de eerste sleutel uitgereikt aan Esmee Mooren van ‘Ieder Talent Telt’. Met hun concept ‘Nimma Talks’ willen zij jongeren in de Stevenskerk samenbrengen met als doel hun kansen op ontplooiing en ontwikkeling te vergroten.

De beoordelingscommissie was bijzonder onder de indruk van dit initiatief dat afgelopen november al een eerste succesvolle (kleinere) versie beleefde. Het uitgangspunt voor Nimma Talks is het gesprek op gang te brengen tussen jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 27 jaar en ervaringsdeskundigen uit verschillende lagen in de samenleving bij wie zij terechtkunnen met allerlei vragen, bijvoorbeeld over wat belangrijk is in hun leven of hun uitdagingen voor de toekomst. Deze gesprekken vinden plaats in de monumentale Stevenskerk, van oudsher een plek voor de verbeelding en de verbinding.

“We zijn ontzettend trots en blij dat we met Nimma Talks in de Stevenskerk, het hart van de stad, jongeren in gesprek kunnen laten gaan met bijzondere mensen en hun levensverhaal. We kunnen geen mooiere plek bedenken”, was de reactie van organisatie Ieder Talent Telt – een community van studenten, docenten, leerlingen, pedagogen en bestuurders in Nijmegen – toen zij trots de eerste sleutel in ontvangst namen. “Niet alleen namens onszelf, maar ook namens de partijen met wie wij samenwerken voor ‘Nimma Talks – Je mag me alles vragen’.” Dit zijn onder andere Bindkracht 10, Radboud Universiteit, HAN en ROC Nijmegen.

Wethouder John Brom (links) reikt de sleutel uit aan Esmee Mooren. Foto: Matthijs Hanenkamp. 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen