Voor vergismoord veroordeelde man op de vlucht

Tekst: Van onze redactie | Fotograaf: Lars Schwachöfer
21 december 2022

Een 33-jarige man die gisteren is veroordeeld tot twintig jaar celstraf voor zijn betrokkenheid bij de Beuningse vergismoord op de Nijmeegse klusjesman Mehmet Kiliçsoy is op de vlucht nadat hij zijn enkelband had doorgeknipt. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie na berichtgeving van De Telegraaf.

De man moest zich vandaag melden. Hij droeg een enkelband voor een eerdere veroordeling. Hij heeft de enkelband vandaag doorgeknipt, waardoor onbekend is waar de man zich bevindt. “Om die reden staat hij internationaal gesignaleerd.”

Kiliçsoy (49) werd in de ochtend van 6 juli 2020 op het Thorbeckeplein in Beuningen in zijn hoofd en bovenlichaam geschoten. Twee gemaskerde mannen openden het vuur vanuit een gestolen witte Volkswagen Transporter. De rechtbank beschouwt het als een vergismoord, want Kiliçsoy was niet het beoogde doelwit. Onduidelijk is wie wel het beoogde doelwit was. Gisteren legde de rechtbank straffen op van vijf tot dertig jaar cel aan de zes verdachten in de zaak. De politie doet verder onderzoek, maar heeft nog geen foto of signalement gedeeld.


Dit bericht delen:

Advertenties