In 2030 alle Nijmeegse koopwoningen met laag energielabel geïsoleerd

Van onze redactie
20 december 2022

In 2030 zijn alle koopwoningen met een laag energielabel geïsoleerd volgens de isolatiestandaard. Dat betekent dat de isolatie goed genoeg is om aardgasvrij te worden. Gemeente Nijmegen wil in 2045 energieneutraal en aardgasvrij zijn.

Programma Energie besparen 2023 tot 2030
De gemeente Nijmegen wil alle Nijmegenaren helpen om energie te besparen. Het plan is om bestaande woningen sneller te isoleren. Het uitgangspunt is dat iedereen meedoet en er passende oplossingen zijn voor mensen met weinig geld. Iedereen die dat wil kan informatie, advies en ondersteuning krijgen om energie te besparen. Het gaat niet alleen om wat technisch kan of betaalbaar is. Verduurzamen gaat over anders omgaan met energie en warmte. Tobias van Elferen, wethouder duurzaamheid: “Of je grote of juist kleine aanpassingen doet om energie te besparen: iedereen kan meedoen en elke verduurzaming is een stap in de goede richting. ”

Extra aandacht voor koopwoningen met laag energielabel
Nijmegen sluit met het nieuwe programma Energie Besparen aan bij het Nationaal Isolatieprogramma. Het doel van het Nationaal Isolatieprogramma is om 2,5 miljoen woningen te isoleren in de periode tot en met 2030.
Dit betekent dat in 2030 in Nijmegen:

  1. alle 15.000 koopwoningen met label E, F, G volgens de landelijke isolatiestandaard zijn geïsoleerd
  2. 2000 koopwoningen met label D volgens de isolatiestandaard zijn geïsoleerd
  3. in 2030 30% minder energie wordt verbruikt in vergelijking met 2020

Door de hoge energieprijzen willen steeds meer inwoners energie besparen en hun woning verduurzamen. Maar deze stap maken is vaak moeilijk. Met bijvoorbeeld gezamenlijke inkoopacties, onafhankelijk advies en subsidies helpt de gemeente.

Wat gebeurt er nu al?
Verduurzamen en goed isoleren van woningen zorgt voor minder energieverbruik en draagt zo bij aan de betaalbaarheid van de energierekening. Voor deze winter heeft de gemeente specifieke maatregelen om inwoners te helpen die in de problemen komen door de hoge energiekosten: nijmegen.nl/dewinterdoor.

Voor bewoners, bedrijven en instellingen heeft de gemeente Nijmegen ook tips, lokale acties en bijeenkomsten over energie besparen. Meer informatie: nijmegen.nl/energieloket.

Illustratie via https://freesvg.org


Dit bericht delen:

Advertenties