Leer duurzame keuzes te maken in de supermarkt

Van onze redactie
19 december 2022

Je kunt het nieuwe jaar beginnen met je boodschappen duurzamer te doen. Zonder te twijfelen of je keuze wel de beste is voor het klimaat. Dat is nog eens een duurzaam voornemen. Doe mee aan de Nijmeegse Supermarkt Survival.

De Nijmeegse Supermarkt Survival is ontwikkeld door Anke van Dijk (uit de wijk De Hazenkamp). Ze zet deze online workshop door na het succes van een eerste pilot met veel positieve reacties van deelnemers.

Duurzame keuzes
“De Supermarkt Survival helpt je om in de drukte van alle dag duurzaam boodschappen te doen”, zegt Anke. “In deze online workshop leer je hoe je met voeding het verschil kunt maken voor een betere wereld. Met wat je dagelijks eet en wat je wekelijks koopt. Van keuzestress in de supermarkt naar een bewust boodschappenlijstje.”

Ontdek met de Supermarkt Survival:

  • De 30> tips over hoe je duurzaam boodschappen doet, zonder keuzestress en schuldgevoel, gewoon in elke supermarkt.
  • Welke soorten groenten, fruit, vlees, zuivel en andere voedingsmiddelen de meest milieuvriendelijke keuze zijn.
  • Wat sommige producten duurzamer maakt dan andere en wat de impact is van bijvoorbeeld productie, transport en verpakking.
  • De 30> tips voor gezonde, smaakvolle en duurzame vervangers voor een aantal producten op je wekelijkse boodschappenlijstje.
  • De 10 feiten en fabels rondom soja, keurmerken, verpakkingen, supermarktprijzen en biologische en lokale producten.

Pilot en eerste reacties
Meike Coster nam deel aan de pilot die nu afgerond is. Samen met andere deelnemers aan de pilot leerde ze hoe je duurzame keuzes maakt in de supermarkt. Meike: “Ik was altijd al nieuwsgierig naar hoe je duurzamere keuzes in de supermarkt maakt, maar door tijdgebrek en stiekem ook een beetje door luiheid ging ik niet zelf op zoek naar de info die ik nodig had. Dat is nu niet meer nodig! Alle informatie kreeg ik van Anke overzichtelijk toegestuurd.”

‘Je ontdekt hoe je elke dag bijdraagt aan een betere wereld met wat je dagelijks eet en wat je wekelijks koopt’

Milieubelasting voeding
Anke: ‘In 2022 heb ik uitgezocht welke producten duurzaam zijn. Maanden ben ik ervoor gaan zitten en ik heb heel wat rondjes gemaakt in de supermarkt. Wat leerde ik? Er is veel achtergrond te vinden over de milieubelasting van voedingsmiddelen. Ik heb de tijd genomen om me te verdiepen in de informatie in databases, boeken, artikelen en footprintzoekers. Nu is het tijd dat meer mensen te weten kunnen komen, zonder veel tijd of moeite, wat ik leerde. De Supermarkt Survival maakt het je gemakkelijk om ook duurzame keuzes te maken in de supermarkt.”

Praktische informatie
De inschrijving voor de Supermarkt Survival sluit op 12 januari 2023. Tot en met 1 januari geldt er een korting en kun je meedoen voor slechts 17 euro. De Supermarkt Survival bestaat uit 30 inspirerende e-mails en als bonus een handige download met highlights voor op je telefoon. Volg de online workshop vanaf 14 januari 2023. Je kunt de e-mails onbeperkt teruglezen. Je krijgt concrete en praktische tips die je direct kunt toepassen.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen