Nijmeegse Winterweken officieel van start!

Tekst: Van onze redactie | Fotografie: Ger Neijenhuyzen & José Schamp
17 december 2022

Vandaag startten de Nijmeegse Winterweken in de binnenstad van Nijmegen. Om 15.00 uur werd de reusachtige kerstboom op de Grote Markt in het licht gezet door wethouder John Brom. Hiermee werd de lichtjesroute officieel geopend en volgde een Wintertheater. Iedereen kan nog tot 8 januari komen genieten van deze sfeervolle wandeling door Nijmegen.


Voor het eerst was er ’s middags een officiële opening door Huis voor de Binnenstad-voorzitter Turgay Tankir samen met wethouder John Brom. “Vandaag begint de vijfde editie van de Nijmeegse Winterweken. Drie weken lang schitteren negen grootse lichtsculpturen, onderdeel van de lichtjesroute in de binnenstad van Nijmegen, ontstaan vanuit een ondernemersbehoefte om ook in de winterperiode de stad te laten leven. En dat is gelukt!”

Lichtsculpturenroute inclusief muziekquiz, voorstellingen, livemuziek en straattheater
De lichtjesroute is het mooiste tijdens of na de schemering, maar iedere dag vanaf 12.00 uur te wandelen. Iets extra’s doen tijdens de wandeling? Speel de muziekquiz; ontdek de stad en maak kennis met vele Nijmeegse ondernemers.

Op diverse locaties en momenten tijdens de Nijmeegse Winterweken kun je extra genieten van een programma in de stad. Zo is er een Wintermarkt op Plein 1944, X-MAS Selfiehouse in de Marikenstraat, indrukwekkend straattheater en bierproeverijen in de kelder van de Stevenskerk. Ook zijn er dansoptredens, koren en een speciale lichtjesoptocht op donderdagavond 29 december. Houd nijmeegsewinterweken.nl in de gaten voor de laatste updates en het complete programma.

Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen