Inloopbijeenkomst ‘Hoe komen we samen de winter door?’

Van onze redactie
17 december 2022

‘Hoe komen we samen de winter door?’ 20 december Wijkbijeenkomst in Ark van Oost (inloopavond).

Veel mensen hebben moeite om dit jaar de energierekening te betalen en er is veel onzekerheid over onze energievoorziening, nu en later. Wijkgroep Duurzaam Hengstdal organiseert een inloopavond over energie en besparing in de Ark van Oost op de Cipresstraat 154, op dinsdag 20 december vanaf 19:00 uur. Het is een informatieve en gezellige avond waar deskundigen aanwezig zijn en je kunt op ieder moment binnenlopen.

De vraag is: hoe komen we samen de winter door? En ook de volgende winter, want we kijken ook vooruit naar onze energievoorziening in de toekomst. Bezoekers kunnen ervaringen en tips uitwisselen over de verduurzaming van hun huis (koophuis of huurhuis) en materialen of producten bekijken. Vertegenwoordigers van de gemeente Nijmegen geven uitleg over subsidies of mogelijkheden van woningaanpassing. En Woningcorporatie WoonWaarts is aanwezig om vragen van huurders te beantwoorden.
De bijeenkomst is bedoeld als een informele ontmoeting in kerstsfeer, die behalve nuttig ook gezellig is. Met praktische informatie over het verbeteren van de – meestal oude - woningen in Hengstdal. Specialist Jan van de Veerdonk kan daar veel over vertellen.

Buurt Energiesysteem
Naast nuttige tips voor dit moment, is er ook informatie over de grote veranderingen die ons staan te wachten op het gebied van energie. Mensen vanuit het Buurt Energiesysteem BES (een buurtgericht alternatief voor verwarming op aardgas) vertellen iets over dit project uit de Proeftuin Aardgasvrije Wijken. Een aantal objecten uit Het Warmtemuseum laten zien dat het verwarmen van de woning door de eeuwen heen aan verandering onderhevig is.

Nu besparen
Maar het gaat op deze avond vooral over wat iedereen op dit moment al zelf kan doen aan besparing. Er is informatie over o.a. duurzame verlichting, koken op inductie en het optimaal inregelen van de verwarming. En er zijn demonstraties van een warmtecamera en andere diensten van Duurzaam Hengstdal waarmee je in de woning een warmtelek opspoort, zoals een Blower Doortest. Tussendoor kunnen bezoekers genieten van een kopje (alcoholvrije) Glühwein of warme chocolademelk.

De avond start om 19:00 uur en eindigt om 22.00 uur. Ieder uur worden er korte inleidingen gehouden over een paar thema’s.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen