Vier de winter met familiemuseum De Bastei!

Van onze redactie
15 december 2022

21 december begint de winter, een magisch seizoen. De Bastei heeft weer allerlei vakantieactiviteiten klaarstaan voor jong en oud. De Bastei is bovendien opnieuw Kidsproof beoordeeld door de Museuminspecteurs, met een topscore van 9,4. Reden genoeg om deze winter samen met De Bastei te vieren!

Kerstvakantie in De Bastei
Meester Melchior en zijn leerling Sebastian van theatergroep MEST brengen in de kerstvakantie weer een bezoekje aan De Bastei. Ze laten je op geheel eigen wijze kennismaken met de (on)kunde der middeleeuwse genezing, mystieke voorwerpen, zeldzame relikwieën en bizarre schepsels. Een voorstelling voor jong en oud!

Ook Kabouter Fluitenkruid komt naar het museum. Deze muzikale kabouter vindt muziek in de meeste verrassende hoekjes. Zing, dans en speel mee in zijn interactief muziektheater! Het is vooral bedoeld is voor kinderen tot ongeveer 8 jaar, maar natuurlijk is het ook gezellig en leuk voor oudere kinderen en grote mensen.

Of ga zelf aan de slag met de nieuwe Bastei-workshop, want die is steengoed. Je kunt ze overal tegenkomen: blije keien! In De Bastei beschilder je deze kleine zwerfkeitjes met jouw nieuwjaarswens. Daarna mag je ze buiten een mooi plekje geven, zodat iemand anders jouw steen kan ontdekken, als een warm lichtpuntje in deze donkere dagen. Jammer om je steentje weg te geven? Zolang de voorraad strekt kun je ook een leistenen onderzetter beschilderen om zelf mee naar huis te nemen. 

Voor meer informatie alle vakantieactiviteiten, kijk op: www.debastei.nl/agenda]debastei.nl/agenda.

Winterwandelingen
De Bastei: "We hopen ook op een paar heldere winterdagen om een fijne wandeling te maken. Maak je winterwandeling extra speciaal door een themawandeling te boeken via De Bastei. Duik de historische binnenstad in of trek eropuit door het Rivierpark of de Stadswaard. Warm je na je wandeling lekker op in het museum!"

Kerstpincho’s in DROOM! de Bastei
Het museumrestaurant DROOM! de Bastei heeft een speciale aanbieding op tweede kerstdag: kerstpincho’s! Je kunt bij deze tapas kiezen uit vis, vlees, vega of een mix van de drie (€ 14,50 per volwassene, € 9,50 per kind t/m 12 jaar). Wel even vooraf reserveren via debastei@droom.nl. Een heerlijke manier om je museumbezoek nog leuker te maken! Er zijn bovendien speciale kleurplaten in het restaurant, voor wat tekenplezier tijdens de kerstlunch.

De Bastei is gevestigd aan de Waalkade 83 in Nijmegen, ingang via het entreegebouw aan de Lange Baan 4, telefoon 024 - 3297070. De entree bedraagt € 10,- voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen. De Bastei is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Op 24 en 31 december sluiten ze een uurtje eerder, om 16.00 uur dus. Voor meer informatie:  www.debastei.nl.    

Volg De Bastei op www.debastei.nl of via Facebook of Instagram.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen