Gemeente onderzoekt kansen voor Huis voor Jeugdpodiumkunsten in Het Badhuis

Van onze redactie
13 december 2022

De gemeente Nijmegen heeft een onderzoek uitgevoerd naar de mogelijkheden van Theater Het Badhuis. De wens is de theatersector in Nijmegen en de regio te versterken. Aanleiding voor het onderzoek is dat de huidige eigenaar, theatergroep Kwatta, overweegt het pand te verkopen aan de gemeente Nijmegen.

Op verzoek van de gemeente Nijmegen heeft adviesbureau voor de culturele en creatieve sector Blueyard een drietal scenario’s uitgewerkt.

Kwatta als hoofdgebruiker;
een nieuw jeugdtheatergezelschap in Het Badhuis;
een Huis voor de Jeugdpodiumkunsten

Blueyard adviseert de gemeente om in te zetten op het scenario Huis voor de Jeugdpodiumkunsten omdat daar veel energie op zit bij de (mogelijke) partners, zoals het Netwerk Jeugdpodiumkunsten. Dit is een samenwerkingsverband van professionele aanbieders van jeugdpodiumkunsten uit Oost-Nederland. Het Netwerk Jeugdpodiumkunsten wordt ondersteund door de provincie Gelderland.

Dit scenario biedt ruimte voor nieuwe makers die de komende jaren kunnen toewerken naar bijvoorbeeld een nieuw jeugdtheatergezelschap of collectief van makers. Daarbij wordt onderzocht welke rol een vernieuwd Kwatta zou kunnen spelen.
De gemeente gaat begin 2023 met verschillende stakeholders en met Kwatta in overleg. Afhankelijk van de uitkomst kan de gemeente besluiten om Theater Het Badhuis te kopen.


Dit bericht delen:

Advertenties