150.000 subsidie voor groendaken en -gevels in Nijmegen

Van onze redactie
13 december 2022

Vanaf 1 januari 2023 is het opnieuw mogelijk om subsidie aan te vragen voor het aanleggen van een groendak, groengevel of geveltuin. Nieuw is dat het dan ook mogelijk is om subsidie aan te vragen voor gezamenlijke schuurdaken en voor bijgebouwen.

Er is in totaal €150.000,- per jaar beschikbaar. De voorwaarden van de subsidie staan vanaf 1 januari 2023 op nijmegen.nl/groendak.

Groendaken en groene gevels helpen bij het koeler maken van de stad, het verminderen van de wateroverlast en het verhogen van de biodiversiteit. De hoogte van de subsidie hangt af van het type groendak dat aangelegd wordt.

Meer mogelijkheden om subsidie aan te vragen
Vanaf 2023 is het ook mogelijk om gezamenlijk subsidie aan te vragen voor het dak van schuurtjes. Deze daken moeten dan wel samen minimaal 10m2 zijn. Ook is het straks mogelijk om voor bijgebouwen (waar niet in gewoond wordt) subsidie aan te vragen voor een groendak. Zo wil de gemeente Nijmegen ervoor zorgen dat er meer groen komt in de stad. De gemeente stelt deze regels vast tot en met 2028.

Eerdere proef met gezamenlijke aanvraag
De gemeente Nijmegen deed in 2021 en 2022 al een proef met de gezamenlijke aanvragen voor schuurdaken. Drie gezamenlijke aanvragen waren uiteindelijk succesvol. Deze waren in Dukenburg, Lent en Neerbosch-Oost. In totaal ging het om 703 m². Dit is ongeveer 9% van het totale gesubsidieerde dakoppervlak van 2021 en 2022. Dit is een mooi resultaat. Een indirect resultaat is het aanmoedigen van contact in de wijk. De gemeente past daarom de subsidieregeling hierop aan.

 


 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen