16 december onthulling literair baken van Thomas Verbogt

Van onze redactie
9 december 2022

Op vrijdag 16 december om 17.30 uur zal burgemeester Hubert Bruls het literair baken van Thomas Verbogt onthullen. Dat gebeurt bij Kaashandel de Wit, Lange Hezelstraat 11 Nijmegen.

Thomas Verbogt. Foto: Bob Bronshoff

De tekst die het pand op twee plaatsen zal sieren, betreft de eerste zinnen uit Verbogts nieuwste roman Maak het mooi. De uitgave daarvan is met steun van de Gemeente Nijmegen tot stand gekomen.

Thomas Verbogt heeft na zijn debuut De feestavond in 1981 een groot aantal romans,  verhalenbundels en theaterteksten geschreven. Zijn roman Als de winter voorbij is stond op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2016. Daarnaast schrijft hij al ruim 25 jaar columns in De Gelderlander, de krant van zijn geboortestreek. Met zijn dagelijkse column heeft hij een grote schare trouwe lezers aan zich gebonden.

De Werkgroep Literaire Bakens Nijmegen sluit met het zesde baken van 2022 een productief jaar af. De imposante lijst met Fons Strijbosch, Megchel J. Doewina, Jaap Robben, Titus Brandsma en Froukje Arns rondt Thomas Verbogt mooi af. Dat hij nu wordt geëerd met een baken in de openbare ruimte is niet geheel toevallig. Omdat hij onlangs 70 jaar is geworden, is het ook een passend verjaardagscadeau.

Foto: Ronald de Wit wijst waar het baken komt, maar het zal zijn pand ook op een andere opvallende plaats sieren.  Foto: Sharon Geschiere


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen