Lichtjesoptocht Nijmeegse Winterweken

Van onze redactie | Fotograaf Jan Willem de Venster
8 december 2022

Van 17 december t/m 8 januari is de vijfde editie van de Nijmeegse Winterweken. Onderdeel van het programma is de lichtjesoptocht op donderdagavond 29 december 2022: een wandeling langs een aantal grootse lichtsculpturen voor iedereen die een kaarsje wil opsteken voor een ander.

Ieder jaar is er tijdens de Winterweken een lampionnenoptocht door de binnenstad van Nijmegen. Dit jaar is de optocht samen met het Marikenhuis opgezet, het inloophuis voor Nijmegen en omstreken voor iedereen die geraakt is door kanker, als patiënt, als naaste of als nabestaande. De lichtjesoptocht is voor iedereen, van jong tot oud, die een kaarsje wil branden voor een ander. Samen stilstaan bij onze dierbaren, een lichtje laten branden in het donker. Uiteraard wandelt de Winterfee de optocht gezellig mee met de kleinste onder ons.

Lichtjes voor de wandeling kunnen op donderdag 29 december vanaf 14.00 uur middels een pinbetaling gekocht worden in de Stevenskerk. Tevens is er een speciale versiertafel voor kinderen die een lichtje willen versieren. Van alle lichtjes die verkocht worden, wordt de opbrengst gedoneerd aan het Marikenhuis.

Praktische informatie
De wandelroute gaat langs een aantal lichtsculpturen, vanaf de Stevenskerk naar Kronenburgerpark, het Labyrinth en eindigt bij Holt op de Ganzenheuvel. Eenmaal aangekomen bij het Labyrinth lichten we dit kunstwerk middels alle lichtjes prachtig op en brengen we iedereen waaraan we denken samen.

Van te voren aanmelden is wenselijk en kan kosteloos via nijmeegsewinterweken.nl. De route is rolstoel- en kinderwagenvriendelijk. Hou wel rekening met het hoogteverschil van de Nijmeegse benedenstad. Er zijn twee wandel starttijden: om 17.15 uur en om 18.30 uur. De route is 1,8 km lang en duurt ca. 40 minuten. We starten bij de Stevenskerk, waar u een lampion kunt kopen en daarmee het Marikenhuis kunt steunen.

Programma 17 december t/m 8 januari
Beleef de Nijmeegse Winterweken en wandel de route door de stad langs de diverse lichtsculpturen. Speel onderweg de muziekquizroute; ontdek de stad en maak kennis met vele Nijmeegse ondernemers. Download hiervoor de gratis Nijmeegse Winterwekenquiz app op je mobiel, op nijmeegsewinterweken.nl.

Op diverse locaties en momenten tijdens de Nijmeegse Winterweken kun je extra genieten van programma in de stad. Zo is er een Wintermarkt op plein ’44, Santa’s Selfiehouse in de Marikenstraat, indrukwekkend straattheater in de winkelstraten en bierproeverijen in de kelder van de Stevenskerk.

De meeste activiteiten zijn vrij toegankelijk, voor sommigen moet je reserveren. Voor de proeverijen en voorstellingen koop je een ticket. Houd nijmeegsewinterweken.nl in de gaten voor de laatste updates en het complete programma. 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen