Vrouwen 'hart for her' slaan met kerst handen ineen

Van onze redactie
8 december 2022

Dit jaar leggen 250 sportieve vrouwen uit Nijmegen eens geen cadeautje onder de kerstboom voor elkaar. Zij komen deze kerst in actie voor vrouwen die het op welke wijze dan ook moeilijk hebben. Op initiatief van hun sportclub hart for her Nijmegen slaan zij de handen ineen en stellen diverse kerstpakketten samen.

Vrouwensportclub eigenaresse Petra van Soest is trots op haar leden. “Onze jaarlijkse kerstactie is een groot succes. Onze leden leggen cadeautjes met persoonlijk bericht voor elkaar onder de kerstboom. Kort voor kerst mag eenieder een cadeautje pakken. Hartverwarmend.  Dit jaar stelde ik voor om het eens over een andere boeg te gooien. Laten we samen in actie komen voor vrouwen die het, op welke wijze dan ook, moeilijk hebben. Deze gedachte resulteerde in vele warme reacties onder de leden van onze sportclub.”

De leden van hart for her Nijmegen aan de Archipelstraat mogen op basis van een kort verhaal een vrouw (n anonimiteit) die wel een opkikkertje kan gebruiken nomineren. Brigitte Theeuwen, initiatiefnemer en voorzitter van stichting Quiet wil ook graag iemand uit de Quiet 500, woonachtig in Nijmegen aandragen. Stichting Quiet zet zich in voor mensen in armoedesituaties in Nederland. Dat klinkt door in verschillende activiteiten waaronder de Glossy Quiet 500. De ‘armoedeglossy’ die met een knipoog het verhaal van mensen in armoede vertelt.

hart for her Nijmegen start met het vullen van acht dozen. Zitten de dozen relatief snel vol met leuke artikelen, dan komen daar meer dozen bij.


Dit bericht delen:

Advertenties