Studenten Radboud Universiteit exposeren in Van ‘t Lindenhoutmuseum

Van onze redactie
8 december 2022

Studenten van de Radboud Universiteit exposeren in het Van ‘t Lindenhout Museum aan de Scherpenkampweg 58 in Nijmegen op woensdag 14, 21 en 28 december van 10.00 tot 16.00 uur

Op dinsdag 13 december opent Roos Geraets (Hoofd Educatie en Presentatie van het Van ‘t Lindenhoutmuseum) de tentoonstelling ‘Exhibiting Europe’. Deze tentoonstelling is gemaakt door studenten van de opleiding Algemene Cultuurwetenschappen aan de Radboud Universiteit. 

De studenten hebben sinds september binnen de collegereeks European Culture gewerkt aan hun onderzoek naar Europa. In de collegereeks denken de studenten na over wat ‘Europa’ betekent op een bepaalde plaats, in een bepaalde tijd en voor een bepaalde groep mensen. De producten van het onderzoek worden vertoond in het museum.

De Europese identiteit bestaat niet
Naar aanleiding van het idee ‘de Europese identiteit bestaat niet’ zijn de studenten op zoek gegaan naar de verschillende gedaanten van Europa. Het resultaat van die zoektocht is te zien in 14 kleurrijke posters. Iedere poster vormt een minitentoonstelling over een bepaald thema, waarbij Kerstmis een favoriet onderwerp is.

Kerstmis, korsetten en het Eurovisie Songfestival
Op dinsdag 13 december komen de studenten zelf naar het museum om hun eigen gemaakte poster op te hangen. De posters behandelen heel verschillende onderwerpen, zoals Kerstmis, kerstmarkten, Oud en Nieuw, het Eurovisie Songfestival, wijn en korsetten. Wie zich wil onderdompelen in kerst in Europa komt in de vakantie naar deze tentoonstelling en ontdekt dat Europa meer is dan de Eiffeltoren, het Colosseum of de Berliner Tor.

‘Exhibiting Europe’ is op woensdag 14, 21 en 28 december te bezichtigen van 10.00 tot 16.00 uur in het Van ’t Lindenhoutmuseum. Toegang tot het museum is gratis met een Museumkaart. De opening op dinsdag 13 december is besloten en alleen toegankelijk voor studenten.


Dit bericht delen:

Advertenties