Populaire schrijver/taalkundige Wim Daniëls signeert zijn nieuwste boek

Van onze redactie
7 december 2022

Op zaterdag 10 december ontvangt Dekker v.d. Vegt aan de Marikenstraat schrijver en taalkundige Wim Daniëls. Hij komt vertellen over zijn nieuwe boek 'Het wonderbaarlijke verhaal van een stille avonturier'. 

Een bijzonder verhaal over een 'doofstomme wielrijder' uit de 19e eeuw. Wim Daniëls zal hier op geheel eigen wijze over vertellen, na afloop is er gelegenheid om een gesigneerd exemplaar aan te schaffen. Aanvang 16.00 uur, graag aanmelden  via 024-3020130 of info@dekkervdvegt.nl.

Albert Sutherland Royaards (1855-1900) was een tiener toen er een voertuig werd uitgevonden dat niet alleen de wereld, maar ook zijn eigen leven ingrijpend zou veranderen. Royaards werd geboren op Ambon, overleefde ternauwernood een hersenvliesontsteking en verloor daardoor zijn gehoor. Als kleine jongen maakte hij per boot de lange reis naar Nederland, waar hij, ondanks zijn handicap, een geslaagd ondernemer werd. Op zekere dag besloot hij echter zijn bloeiende tuinbouwhandel te verkopen, stapte op zijn Burgers-rijwiel en begon te fietsen. Royaards bezocht onder meer Rusland, het Afrikaanse continent en Jeruzalem op zijn tweewieler. Kranten en tijdschriften berichtten met regelmaat over de avonturen van ‘de doofstomme wielrijder’. Wie was toch deze figuur, die duizenden kilometers aflegde en een enorme bezienswaardigheid moet zijn geweest? 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen