Duurzaam Nijmeegs bier tegen verspilling

Van onze redactie
7 december 2022

Duurzaam bier tegen verspilling gemaakt door bakkerij ‘t Kraayennest in samenwerking met Brouwerij De Hemel

Vanaf 12 december gaat bakkerij ’t Kraayennest bier in haar winkels verkopen dat is gemaakt met Steeengoed brood dat is overgebleven in de Kraayennest=winkels. Dit om verspilling van brood tegen te gaan. Het bier is gebrouwen door Brouwerij De Hemel in Nijmegen. Een unieke samenwerking tussen twee Nijmeegse bedrijven.

Steengoed blond, zoals het bier heet, is gemaakt van Steengoed brood dat is overgebleven in de Kraayennest winkels. Steengoed brood wordt gebakken op de traditionele stenenvloer van de oven. Het heeft hierdoor een bijzonder karakter en unieke smaak. Het idee om hier bier van te maken ontstond tijdens de zoektocht om verspilling tegen te gaan. Het “gewone” brood dat in de Kraayennest winkels wordt overgehouden wordt geschonken aan de voedselbank. Voor andere producten die overblijven heeft bakkerij ’t Kraayennest een samenwerking met Too-good-to-go. Hierbij kunnen klanten aan het einde van de dag pakketten bestellen die zijn gemaakt van producten die dreigen over te blijven. Met de introductie van Steengoed bier wordt de verspilling nog verder omlaag gebracht, duurzaam dus.

Samen met brouwerij De Hemel is een recept gemaakt. Oud Steengoed brood wordt aan het brouwmengsel toegevoegd. Het eerste brouwsel bevat 20% oud brood.  We hebben voor een blond bier gekozen met een niet te hoog alcohol percentage dat goed past in huidige bier trend. Lekkere volle bieren. Of je het brood terug proeft mag de bierdrinker zelf beoordelen. Wij zijn erg tevreden over de smaak van het Steengoed blond. Er is een eigen etiket en glas ontwikkeld en het bier is er in 2 verschillende maten bierflessen. Het bier is te koop in de Kraayennest-winkels. 


Dit bericht delen:

Advertenties