Nijmeegse Wintermarkt van 16 tot en met 26 december op Plein 1944

Van onze redactie
6 december 2022

Van vrijdag 16 tot en met 26 december vindt de eerste editie van de Nijmeegse Wintermarkt op Plein 1944 plaats. Er staan diverse kerstkraampjes met lekkernijen uit verschillende landen.

Elk houten stalletje op plein 1944 omarmt een land. Dit thema komt terug in leuke weetjes over de (kerst)tradities van het land en typische foodproducten. Het landenthema past goed bij de kerstgedachte van verbroedering en saamhorigheid over de hele wereld. Zo zal een Syrisch gezin zorgen voor heerlijke Maamoul (met dadel gevulde koekjes), de Nijmeegse banketbakker Looijinga verkoopt het bijzondere Italiaanse kerstbrood Panettone en bezoekers kunnen kennis maken met Injera uit Somalië. Natuurlijk mag de oer-Hollandse oliebol niet ontbreken. Dat alles onder het genot van Colombiaanse koffie of Mexicaanse spicy Chocolade.

KINDERTREINTJE EN SELFIE-STALLETJE

Kinderen kunnen meerijden in de Winter Express Trein, deze is gratis voor bezoekers van de Wintermarkt. Naast een ritje met de trein kunnen bezoekers een mooie kerst-selfie maken in een Wintermarkt stalletje. En uiteraard staat er op Plein 1944 een prachtig lichtsculptuur, onderdeel van de Nijmeegse Winterweken lichtsculpturenroute. Ook staat er de Nijmeegse Winterwensbox waarin bezoekers via een wenskaart een wens voor een ander kenbaar kunnen maken.

ROC GOEDE DOELEN MARKT

Na een aantal jaren het 3FM Glazenhuis te hebben gesteund, hebben de studenten van het ROC er dit jaar voor gekozen om geld in te zamelen voor vijf verschillende lokale goede doelen. Bezoekers kunnen lekkere dingen kopen of grappige activiteiten doen waarvan de opbrengsten 100% naar een van de gekozen goede doelen gaan.

De Nijmeegse Wintermarkt is elke dag geopend van 14:00 tot 18:00 uur en gratis toegankelijk. Op eerste kerstdag (25 dec) is de markt gesloten.

PRORGRAMMA NIJMEEGSE WINTERWEKEN

De Wintermarkt is onderdeel van de Nijmeegse Winterweken welke plaatsvinden van 17 december t/m 8 januari.  De Wintermarkt ligt aan de belevenisroute door de stad die je meeneemt langs de diverse lichtsculpturen en speciaal Winterweken programma. Zo is er o.a. Santa’s Selfiehouse in de Marikenstraat, indrukwekkend straattheater in de winkelstraten, de Wintermarkt op Plein 1944 en bierproeverijen in de kelder van de Stevenskerk. Speel onderweg de muziekquizroute en download hiervoor de gratis quizapp op je mobiel via nijmeegsewinterweken.nl. Op deze website vind je tevens het complete Winterweken programma.


Dit bericht delen:

Advertenties