80 starters vinden woning in het unieke woonconcept Living-Inn

Van onze redactie
6 december 2022

Een groep van tachtig speciaal geselecteerde starters op de woningmarkt hebben hun thuis gevonden in de Waalsprong. In aanwezigheid van wethouder Grete Visser tekenden ze maandag 5 december hun huurovereenkomst. De jongeren komen te wonen in het bijzondere woonconcept Living-Inn, in de nieuwe wijk Hof van Holland.

De vraag naar woonruimte is de laatste jaren flink toegenomen. Starters zoeken naar een betaalbaar thuis; bovendien blijven ouderen steeds langer in hun eigen huis wonen. Living-Inn is een antwoord op beide kwesties. Er komen 208 comfortabele levensloopbestendige appartementen voor senioren, 80 zorgappartementen voor langdurige zorg en er komen 82 huurappartementen voor Nijmeegse starters op de woningmarkt onder de sociale huurgrens. Oud en jong wonen zo straks bij elkaar in de buurt, en kunnen zo veel voor elkaar betekenen.De tachtig starters die hun huurovereenkomsten hebben ondertekend, hebben een selectieprocedure doorlopen. Ze zijn geselecteerd op hun binding met Nijmegen en hun bereidheid zich in te zetten voor de gemeenschap. Ze dragen straks een steentje bij aan het welzijn van hun oudere medebewoners, bijvoorbeeld door samen activiteiten te ondernemen, of simpelweg met een praatje.

Wethouder Visser is trots op Living-Inn: “Vitale senioren die behoefte hebben aan een levensloopbestendige woning die van alle gemakken is voorzien. En starters die op zoek zijn naar een dynamische woonomgeving met sociale contacten. Het komt samen in Living-Inn, een prachtig woonconcept wat we realiseren in Hof van Holland.”

Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan Living-Inn. De appartementen zijn in het najaar van 2023 klaar. In andere gedeelten van Hof van Holland worden nu al woningen opgeleverd. Uiteindelijk komen er 1900 woningen in de wijk, die het ‘stadshart’ van Nijmegen-Noord gaat worden, met alle voorzieningen die daarbij horen, waaronder winkelcentrum Hart van de Waalsprong.

In Living-Inn zelf komen ook verschillende voorzieningen, die ook gebruikt kunnen worden door mensen die niet in het gebouw wonen. Zo komt er een zwembad, horeca, een bibliotheek, biljartruimte, en kinderdagverblijf. Ontmoeten en samen genieten kan dus straks volop in het unieke Living-Inn.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen