Nijmegen: 1 maand geen alcohol - IKPas

Van onze redactie
5 december 2022

Nijmegenaren: doe mee aan de IkPas (Dry January) campagne; in januari geen alcohol drinken.

Alle Nijmegenaren worden dit jaar weer geënthousiasmeerd om in januari 2023 het alcoholgebruik een maand op pauze te zetten! Een viertal ambassadeurs zijn het gezicht van deze campagne: burgemeester Hubert Bruls, kickbokser Perry Ubeda, Mark Bunschoten (student en voorzitter Universitaire Studentenraad) en Nijmegenaar van het jaar Oscar Hoiting (IC Medisch Manager CWZ). Doe ook mee en zorg dat Nijmegen de grootste IkPas gemeente van Nederland wordt: schrijf je in op www.ikpas.nl/nijmegen.

Nijmegen heeft in eerdere jaren bewezen een van de meest enthousiastste gemeente van Nederland te zijn om het alcohol gebruik een maand lang op pauze te zetten. Ook dit jaar is het streven om als Nijmegen de grootste gemeente van Nederland te worden.

‘Wij zijn groen, gezond en in beweging’ trekt deze campagne samen met Iriszorg. Verder zijn er al veel partners actief aan de slag met IkPas binnen hun eigen organisatie en voor hun doelgroep; zoals de gemeente Nijmegen, Radboud UMC, de HAN, de GGD, en de Radboud Universiteit. Alle bedrijven en organisaties in en rondom Nijmegen worden opgeroepen mee te doen en dit te verspreiden.

Gezondheidswinst
De IkPas Battle is vooral een uitdaging aangaan met jezelf. Je doorbreekt vastgeroeste patronen en merkt wat het pauzeren van alcoholgebruik met je gezondheid doet. Veel deelnemers ervaren lichamelijke voordelen. Zo voelt 62% zich fysiek fitter, slaapt 55% beter en verliest 32% gewicht. Ook word je bewuster van andere keuzes die je kunt maken, en is het een manier om vaste patronen te doorbreken.

Meedoen
Wij willen zoveel mogelijk Nijmegenaren oproepen mee te doen en zich aan te melden via www.ikpas.nl/nijmegen. Het is een landelijke battle, doe mee: voor jezelf én om Nijmegen de grootste IkPas-gemeente van Nederland te maken.

Alcohol een bewuste keuze maken
Vanuit het Lokaal Preventieakkoord ‘Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen’ is de  IkPas battle een terugkerende campagne. De battle sluit naadloos aan bij het thema ‘Aanvaardbaar alcoholgebruik’, één van de acht thema’s van het Lokaal Preventieakkoord. Met als doel om te zorgen dat alcohol drinken een meer bewuste keuze is, en mensen weten wat de gezondheidseffecten zijn, om een daling van het alcoholgebruik in alle leeftijdsgroepen te krijgen.

Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen
Sinds 2017 gaan Nijmeegse instellingen en bedrijven 10 jaar lang samen aan het werk om de stad groen, gezond en in beweging te krijgen.

Door het lokaal preventieakkoord te ondertekenen, sluiten organisaties aan bij de beweging ‘Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen’ en geven zij aan intrinsiek gemotiveerd te zijn om actief mee te willen werken aan gezondere inwoners en een gezondere stad. Ieder draagt zijn steentje bij vanuit eigen ervaring op de gebieden: voldoende beweging, gezonde voeding, minder roken en bewuster alcoholgebruik, mentale fitheid en een schone, rustige en groene leefomgeving. Inmiddels zijn dit ruim 70 organisaties en de ambitie is dat dit aantal gaat groeien in de komende jaren.

Bekijk ook de website www.ggibnijmegen.nl.

Foto: Niet alleen bokslegende Perry Ubeda (foto), maar ook burgemeester Hubert Bruls, voorzitter van de Universitaire studentenraad Mark Bunschoten en Nijmegenaar van het jaar CWZ Medisch Manager IC Oscar Hoiting doen mee. Jij ook?


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen