Wie wordt de nieuwe Nachtburgemeester van Nijmegen?

Van onze redactie
4 december 2022

Een droombaan voor wie hart heeft voor het Nijmeegse nachtleven: Nachtburgemeester (X/V/M). Vanaf nu kun je solliciteren naar het ambt! 

Nijmegen heeft sinds 2010 een Nachtburgemeester en vanaf januari komt er een opvolger. De vacature voor het ambt staat nu open. Stichting Nachtburgemeester Nijmegen is op zoek naar een Nijmegenaar die het nachtleven door en door kent. Iemand die tussen bewoners, ondernemers, bezoekers en politici staat. De Nachtburgemeester is er voor iedereen en vormt het klankbord voor alle nachtelijke belanghebbenden. 

Juist op dit moment is er veel behoefte aan iemand die tussen de partijen staat. Het Nijmeegse nachtleven staat namelijk onder druk. Zo staan er steeds meer nachtlocaties op het punt van verdwijnen en wordt de roep om verandering steeds luider. De nieuwe Nachtburgemeester fungeert als schakel tussen enerzijds bezoekers, ondernemers en organisaties en anderzijds de overheid en politiek. 

Sinds kort heeft de gemeente Nijmegen een Nachtvisie. De aanstaande Nachtburgemeester gaat meewerken aan het verder vormgeven en uitvoeren van deze visie. Eigen ideeën over het Nijmeegse nachtleven en een kritische blik zijn daarbij nodig. De Nachtburgemeester zet zich, samen met de nieuwe Nachtwethouders, in voor een divers, inclusief, verrassend, uitnodigend en veilig Nijmeegs nachtleven dat gezien wordt.

Lees de hele vacature op www.nachtburgemeesternijmegen.nl/vacature. Daar staat ook hoe je kunt solliciteren.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen