NSG Groenewoud brengt West Side Storynaar de Schouwburg

Van onze redactie
3 december 2022

Corona dreigde keer op keer roet in het eten te gooien, maar met veel doorzettingsvermogen is het gelukt: scholengemeenschap NSG Groenewoudbrengt opnieuw een grote musicalproductie naar de Nijmeegse Stadsschouwburg! Na Shakespeare, Bernstein en Spielberg vertelt nu NSG Groenewoudhet spannende verhaal van West Side Story. 180 leerlingenen medewerkers doen mee aan de musical, die op 8, 9 en 10 december is te zien in de Schouwburg.

De leerlingen zijn gedurende de hele voorbereidings- en repetitieperiode begeleid door enthousiaste professionals van het artistiek team. Die periode zag er bij deze musical wel heel anders uit dan bij de vorige vier grote musicals die NSG Groenewoud opvoerde in de schouwburg. “West Side Story is extra bijzonder omdat we van een coronaperiode overbrugd hebben. Waar we normaal gesproken anderhalf jaar met leerlingen repeteren en werken aan een productie, heeft dat nu ruim drie jaar geduurd”, vertelt zakelijk leider en hoofd productie Jessie Jager.

In augustus 2019 maakte NSG Groenewoud de titel van de nieuwe musical bekend. Vanaf dat moment konden leerlingen zich aanmelden voor één van de tiendisciplinesdie samen de musical maken: dans, decor, ensemble, film, fotografie, kap & grime, kostuum, orkest, productie en spel. De tijdspanne is dus heel groot geweest en de voorbereidingen kenden door corona ups en downs. Jessie: “De teleurstelling was voelbaar als er vanwege een lockdown niet verder gerepeteerd kon worden en de blijdschap des te groter als we tóch weer door konden.”

De diversiteit aan leeftijden van de leerlingen binnen deze productieis door deze omstandighedengroter dan ooit: van de brugklas tot en met het tweede jaar van een vervolgstudie. Dat maakt het ook heel bijzonder.“We hebben spannende tijden meegemaakt en zijn nu extra verheugd dat het bijna zover is en we kunnen laten zien waar we met zoveel inzet aan hebben gewerkt”, besluit Jessie.

De voorstellingen van de musical West Side Story zijn op 8, 9 en 10 december. Kaarten zijn te koop via de website van de Stadsschouwburg Nijmegen.


Dit bericht delen:

Advertenties