Grote controle door politie en partners op van Apelterenweg

Tekst en foto's: Lars Schwachöfer
2 december 2022

De politie hield gisteravond en een deel van de nacht een grote controle met de Belastingdienst, Douane en Bureau Handhaving van de gemeente op de van Apelterenweg. Honderden voertuigen en bestuurders werden gecontroleerd.

Zo'n zeventig medewerkers van politie Nijmegen, de recherche, Team Verkeer, Belastingdienst, Douane en Bureau Handhaving van de gemeente waren betrokken bij de actie. Om te voorkomen dat bestuurders weg zouden rijden bij het zien van de controle, werd de Aldenhof afgezet en reden agenten rond. Zij gaven bestuurders op omliggende wegen stop- en volgtekens.
 
 
De papieren van bestuurders en hun voertuigen werd gecontroleerd. Vier bestuurders reden onder invloed van drugs. Twee waren onder invloed van alcohol. Zij werden aangehouden. Ook werd een persoon die agenten beledigde aangehouden.
 
 
De politie laat weten dat er zo'n 20 bekeuringen uitgeschreven werden voor uiteenlopende verkeersovertredingen. In een van de voertuigen werden grondstoffen voor de productie van GHB aangetroffen en er zijn valse kentekenplaten in beslag genomen.
 
De belastingdienst inde 5.000 euro aan openstaande schulden. Een voertuig werd in beslag genomen. De Douane controleerde met een drugshond en had een wagen met daarin een scanband staan. Voor zover bekend trof de Douane geen bijzondere goederen aan.
 
Burgemeester Bruls: ‘"Het is belangrijk dat we regelmatig dit soort gezamenlijke controles uitvoeren. Regels zijn er niet voor niets. Overtreders moeten zien en ervaren dat er vanuit de overheid en politie gecontroleerd en gehandhaafd wordt"

Dit bericht delen:

Advertenties