Centrum krijgt weer doe-het-zelfzaak: Boutje van Woutje

Van onze redactie
29 mei 2014
Aanstaande zondag opent Wout Engelaar zijn nieuwe zaak aan de Bloemerstraat. Een aanwinst voor het centrum vindt hij zelf en heel handig voor de bewoners en de collega-ondernemers.
Laat Wout (46) nu ook geboren zijn in het pand waar hij op koopzondag zijn eerste winkel opent. ‘Dit pand is al generaties lang in onze familie. Mijn overgrootvader, ook Wout Engelaar genaamd, heeft dit pand in 1922 laten bouwen. Mijn opa en vader hadden hier al een zaak en ik heb mijn eerste levensjaren hier doorgebracht. Later zijn we naar een andere wijk verhuist en toen ik in de tachtiger jaren op kamers ging woonde ik hier weer boven’.
Rasechte Nijmegenaar
Na jarenlang in de bouwsector te hebben gewerkt werd hij in 2010 werkloos. Het idee om voor zichzelf te beginnen begon te groeien. Omdat hij zelf nu in Duitsland woont, dacht hij er eerst aan om in Kranenburg een zaak te beginnen maar als rasechte Nijmegenaar trok Nijmegen hem toch meer. ‘In het centrum is geen schroef meer te vinden. Als je als ondernemer even snel iets nodig hebt ben je veel tijd kwijt om het te gaan halen. Dat geldt natuurlijk ook voor de bewoners'.
Humor
In de winkel is van alles te vinden: van handgereedschap tot een kwastje, van klein elektraspul tot een slijpschijf. Maar ook mooie aanbiedingen zoals een origineel Vierdaagse horloge voor slechts 15 euro. Wout is een Vierdaagseloper in hart en nieren én een grote NEC fan, wat zichtbaar is in het logo van de zaak. Hij werkt met veel humor en dat is ook in de zaak terug te zien. Een handige 'vrijdagmiddag'-hamer, flesopener en hamer ineen, maakt ook deel uit van het assortiment.
Opening
Wout is druk bezig de laatste puntjes op de i te zetten. De Facebookpagina is af en de website zal zaterdag klaar zijn. Zondag 1 juni is het dan zo ver: de opening van 12 tot 17 uur. Om 16.00 uur zal wethouder Ben van Hees het lichtbord officieel onthullen. De speciale openingsaanbieding is de draadloze kabel voor Wifi en afstandbediening voor slechts € 0.99 per meter.

Boutje van Woutje
Bloemerstraat 27
6511 EB Nijmegen
024-7200999
 

Dit bericht delen:

Advertenties