Boksvereniging NABA wederom succesvol op Noord-Nederlands Kampioenschap

Tekst: Maud van der Vegt
30 november 2022

Nijmeegse Amateur Boks Associatie (NABA) is afgelopen weekend erg succesvol geweest op de Noord-Nederlandse kampioenschappen in Assen. NABA is naar huis gegaan na de finales met tweemaal goud en één maal zilver. Boksers Ferdaus Faqiri en Jan Calis goud, Karsten Paardenkooper zilver.

Nadat Karsten Paardenkooper de halve finale had gewonnen moest hij in de finale tegen Sam Neusink. In deze wedstrijd tegen een oude bekende moest hij helaas zijn meerdere erkennen.

Ferdaus Faqiri moest de finale in Apeldoorn boksen tegen Max Westendorp. Deze heeft hij gewonnen met 2-1 en tevens de tegenstander 8 tellen kunnen geven. Dit hield in dat de scheidsrechter de wedstrijd even onderbrak omdat er flinke rake stoten achter elkaar gegeven werden.

Jan Calis is nog steeds ongeslagen en won zijn finale overtuigend. Dit was Jans eerste wedstrijd in een hogere klasse (B-klasse), maar daar was niets van te merken.

Al met al is NABA erg trots op haar boksers en kunnen we van dit team nog veel verwachten, want aan talent is geen tekort.


Dit bericht delen:

Advertenties