Pand en auto's volledig verwoest door brand

Tekst en foto's: Lars Schwachöfer
30 november 2022

De grote brand die gisteren woedde in een autobedrijf aan de Beurtvaartweg, heeft het pand volledig in de as gelegd. Ook zo'n 25 voertuigen gingen verloren bij de brand.

De brand ontstond in de werkplaats van de garage. Medewerkers konden zichzelf en zeker één auto in veiligheid brengen. Een eerste bluspoging mocht niet baten. De brandweer werd direct gealarmeerd. Een korte tijd sloegen de vlammen uit de werkplaats van het pand. Medewerkers van omliggende bedrijven hadden nog niks in de gaten, of pakten hun telefoon om te filmen. Andere medewerkers klaagden dat niemand gewaarschuwd werd.

De politie sloot bij aankomst direct de omgeving af. Een-voor-een werden omliggende bedrijven ontruimd. Een enkele reed snel zijn of haar auto weg. Toeschouwers kwamen massaal naar de oorzaak van de enorme, zwarte rookwolk boven de stad.

Tientallen brandweerwagens uit Nijmegen en omliggende steden en dorpen, waaronder Beuningen, Beneden-Leeuwen, Culemborg en Arnhem, kwamen ter plaatse. In de Noordkanaalhaven werd een watertransport opgezet. Water werd vanuit de Waal naar de brand gepompt. Vanwege de slangen werd een deel van de Weurtseweg afgesloten.

Omstreeks 16.30 uur werd het sein 'brand meester' gegeven. Nog enkele uren sloegen vlammen uit een lekke gasleiding in de meterkast. Liander groef de hoofdleiding op om het gas af te sluiten. Vitens sloot de watertoevoer naar het pand af.

De brandweer is nog uren bezig geweest met het blussen van het overgebleven puin en voertuigen. Met een kraan werd het pand afgebroken en nog smeulende delen geblust. Ook vanmorgen, nadat een buurvrouw rook zag, kwam de brandweer terug om te blussen. Van het pand is weinig meer over.

De politie laat weten dat er geen verdachte omstandigheden als brandoorzaak zijn en doet geen onderzoek. Ook de brandweer doet geen onderzoek naar de oorzaak van de brand. Het pand en voertuigen zijn door de politie met hekken en lint afgezet en wordt komende tijd gesloopt.


Dit bericht delen:

Advertenties