ROC Nijmegen en evenementenbureau ACBN slaan handen ineen

Van onze redactie
2 december 2022

ROC Nijmegen en stichting ACBN Evenementenbureau Nijmegen ondertekenden een samenwerkingsovereenkomst. ACBN is een onafhankelijke evenementen- en projectorganisatie, voornamelijk bekend als dé organisatie achter Vierdaagsefeesten Nijmegen. Bij het organiseren van events zoekt ACBN de samenwerking met diverse partijen binnen de stad, om samen bij te dragen aan al het moois dat Nijmegen te bieden heeft. Zo slaat ACBN nu ook de handen ineen met ROC Nijmegen om het onderwijs en het bedrijfsleven nog dichter bij elkaar te brengen.

Marian Scholten, teammanager Marketing, communicatie en events bij ROC Nijmegen, vertelt hoe de samenwerking tot stand is gekomen: “Vorig jaar benaderde ACBN ons met de vraag of er een manier was om samen te werken. We zijn om tafel gegaan en een van de uitkomsten was dat studenten van de evenementenopleiding van ROC Nijmegen een event tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten mochten organiseren. Dat was zo succesvol dat we ons afvroegen: kunnen we deze samenwerking duurzamer maken? Zo is het balletje gaan rollen en hebben we een samenwerkingsovereenkomst opgesteld.”

ROC Nijmegen vindt het belangrijk om nauw samen te werken met het bedrijfsleven. “Zo doen studenten praktijkervaring op met echte casussen”, gaat Marian verder. “Studenten gaan ACBN niet alleen helpen met het organiseren van events, maar er is bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om er stage te lopen. Daarnaast gaat ACBN gastcolleges geven op school en komt het evenementenbureau in de werkveldcommissie van ROC Nijmegen, waarbij ze meedenken over de opzet van onze evenementenopleiding.” Het volgende evenement waar studenten van ROC Nijmegen bij betrokken zijn, is de Nijmeegse Winterweken. Van 17 december tot en met 8 januari is er in de stad een lichtsculpturenroute inclusief voorstellingen, live muziek, een muziekquiz en straattheater.

Aanwezig bij het ondertekenen van de overeenkomst waren vanuit ROC Nijmegen Peter van Mulkom (College van Bestuur), Anja Hagenaars (Onderwijsdirecteur Economie) en Marian Scholten (teammanager Marketing, communicatie en events) en vanuit ACBN Evenementenbureau Nijmegen Joris Bouwmeister (directeur).


Dit bericht delen:

Advertenties