Twee gouden medailles bij NK cross voor Running Team Simba

Van onze redactie
28 november 2022

Bij de NK cross hebben de atleten van Running Team Simba dit weekend twee gouden, een zilveren en een bronzen medaille veroverd. De kampioenschappen waren eerder dit jaar in verband met corona afgelast en werden zodoende als onderdeel van de Internationale Warandeloop in Tilburg georganiseerd.

Bij de jongens onder 16 jaar was er een gouden medaille voor Sam van Keulen. Hij finishte na 2,8 km in een nieuw parcoursrecord van 8.42 minuten en had een voorsprong van 15 seconden op de nummer twee. Elihle Tersteeg finishte in 9.25 minuten als negende.

Kaate Mulders won het kampioenschap bij de meisjes onder 16 jaar. Ook zij had met 17 seconden een ruime voorsprong op haar tegenstanders. Ze finishte de 2,24 km in eveneens een nieuw parcoursrecord van 7.26 minuten. Lente de Koning, Alyn Venhuizen en Gitte Defoort finishten respectievelijk op de 11e, 13e en 18e plaats.

Bij de vrouwen korte cross behaalde Tischa Braum, is nog meisje onder 20 jaar, een goede twaalfde plaats. Ze liep de 2,4 km in 7.59 minuten.

Trainster Christine Venhuizen liep op de 7,5 km lange cross bij de vrouwen 40+ naar een bronzen medaille. Elly van Duynhoven (vrouwen 50+), lid van AV Cifla en trainend op hardloopschema’s van Running Team Simba, veroverde een zilveren medaille.