[Video] Forse brand in elektrische auto aan Heselaan

Van onze redactie
27 november 2022

Vanavond woedde omstreeks 21.45 uur een autobrand op een parkeerplaats aan de Heselaan. De voorzijde van de auto brandde uit.

De eigenaar van de auto zat in een restaurant aan de Heselaan, toen hij via een app van de auto een melding kreeg dat iets tegen zijn auto gebotst was. Toen hij naar buiten keek, zag hij de auto in brand staan. Daarop belde hij direct de brandweer.

Toen de brandweer ter plaatse kwam, stond de voorzijde van de auto in lichterlaaie. De brandweer bluste de brand en haalde de eigendommen uit de auto. Omdat het een elektrische auto is, moet de auto onder water gedompeld worden in een zogenoemde dompelcontainer om te voorkomen dat de auto opnieuw in brand vliegt. Een berger werd gebeld om met deze dompelcontainer te komen.

De berger tilde de auto door middel van een kraan op om deze recht te zetten. Daarna werd de auto met een lier de container ingetrokken. De auto is in de container naar Arnhem gereden, waar de brandweer de container zal vullen met water. De auto moet minstens 24 uur onder water blijven staan.

Wat de oorzaak van de brand is, is niet bekend. Hoewel er geen sporen zijn die wijzen op brandstichting, kan dit niet uitgesloten worden als oorzaak. Agenten spreken met omwonenden om te controleren of zij iets gezien hebben. De melding van een botsing kwam vermoedelijk doordat de sensor van de auto in de voorzijde geactiveerd werd.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen