Grote bijeenkomst agressie en geweld onder jongeren

Van onze redactie
27 november 2022
Nijmeegse jeugdzorgprofessionals staan preventief op tegen agressie en geweld.
 
"Om zo veel mogelijk manieren te vinden om agressie en geweld te proberen te voorkomen, moeten we onze hoofden bij elkaar steken!
Naar aanleiding van voorvallen op straat met jongeren met een verschrikkelijke afloop, en het gemis aan samen op te trekken, hebben wij verschillende brainstormsessies gehad met professionals uit organisaties zoals Jeugdbescherming, Savyzorg, Raad van de kinderbescherming, William Schrikker groep, Ikbenikdoe, admodemzorg en Wijkagenten.
 
Na heel veel sparren willen we 14 december opnieuw met iedere belangstellende bij elkaar zijn op een door ons georganiseerde bijeenkomst. Globale agenda van deze bijeenkomst.
Een viertal korte presentaties over preventie met betrekking tot agressie en geweld onder jongeren.
 
Er zal een korte docu te zien zijn van een aantal jongeren die hun delict vertellen en aangeven wat zij nodig gehad zouden hebben.
 
Ook zal er een jongere aanwezig zijn die zijn verhaal komt vertellen.
 
Nadieh Pennings van de gemeente Nijmegen zal de proeftuin gaan introduceren, deze zal vanaf januari 2023 ingezet kunnen gaan worden.
 
Agressie en geweld en hoe te handelen rondom veiligheid als professional zal ook aan bod komen vanuit de wijkagenten, dit wordt gecombineerd met waarom exposure werkt voor jongeren.
 
Daarnaast zal de gedragsdeskundige van adomodumzorg, jeugdreclassering van de William Schrikker groep en de coördinator taakstraffen van de raad van de kinderbescherming wat vertellen over wat zij belangrijk achten rondom forensische zorg, alsook waarom de inzet van een JIM en straatcoaches werkend zijn.
 
Hierna is er ruimte om met elkaar het gesprek aan te gaan onder het genot van een hapje en een drankje.
 
Als jij dit onderwerp net zo belangrijk vindt als wij en wil je ook zo graag dat hier veel in verandert, dan verwachten wij jou 14 december om 13.00 uur op het stadhuis aan de Korte Nieuwstraat 6 in Nijmegen."
 
Wanneer: 14/12/2022
Locatie: burgerzaal stadhuis
Tijd: 13.00-16.00 uur
Aanmelden kan via danielle@ikbenikdoe.nl
Whatsapp; 0631665802

Dit bericht delen:

Advertenties