Stichting ANDERS zoekt passende ondernemer bij hulpvraag

Van onze redactie
27 november 2022

Sinds september is Stichting ANDERS er ook voor Nijmegenaren! Deze stichting, die al in verschillende steden in Nederland succesvol is, verbindt kwetsbare mensen met een hulpvraag aan ondernemers die graag met hun eigen product of dienst voor hen in actie willen komen.

Hoe werkt het?

Mensen die onvoldoende eigen financiën of sociaal netwerk hebben om hun hulpvraag op te lossen, kunnen deze vraag, zelf of via een hulpverlener, bij de stichting indienen. ANDERS zoekt dan een ondernemer die met deze vraag aan de slag wil gaan.

Projectcoördinator Stephanie Hardesmeets legt uit: “Stel, je komt in een rolstoel terecht. Maar om bij je voordeur te komen moet je bijvoorbeeld over een paadje met kapotte tegels en kuilen. En je hebt geen geld om je tuin rolstoelvriendelijk te maken, en ook niemand anders in je netwerk die dit voor je kan doen. In zo’n geval kan Stichting ANDERS uitkomst bieden. Een hulpverlener kan bij ons een hulpaanvraag indienen. Wij komen vervolgens op huisbezoek om kennis te maken. We kijken dan samen naar wat we kunnen betekenen: in dit geval zoeken we een tuinman of stratenmaker om voor jou de tuin aan te passen, zodat je veilig naar je voordeur kunt komen. En kom je dan alsnog niet over de drempel, dan kijken we of er een ondernemer te vinden is die daar ook iets aan kan doen.”

Geven maakt rijk

Deze ondernemers doen dit gratis, omdat, zo is de ervaring, ze het fijn vinden om iets te geven aan mensen die het hard nodig hebben. En het is iets heel praktisch: je ziet gelijk resultaat van je hulp. Het motto van ANDERS is dan ook ‘geven maakt rijk’. En om iedereen te laten ervaren hoe leuk het is om te geven, maakt de stichting gebruik van de Pay-it-forward methode. Ze vragen aan de mensen die geholpen zijn of zij ook iets aan iemand anders in hun omgeving willen geven die het nodig heeft. “Dat hoeft niet groot te zijn, als je het bijvoorbeeld leuk vindt om te koken kun je misschien een lekkere maaltijd bereiden voor die overbuur die dat zelf niet kan. Of je helpt iemand die slecht is in de Nederlandse taal met het invullen van formulieren. Net waar je zelf goed in bent.”

Welke ondernemers willen meehelpen? Wie heeft een hulpvraag?

We zijn op zoek naar ondernemers om ons netwerk mee uit te breiden! Dus wil je als ondernemer iets wezenlijks bijdragen, wat direct op de goede plek terecht komt? Neem dan contact op via nijmegen@stichtinganders.nl. Kijk ook eens op de website: www.stichtinganders.nl/nijmegen. Ook als je iemand kent met een hulpvraag horen wij dit graag.

Foto: Met dank aan plaatselijke ondernemers kan mevrouw haar voordeur nu veilig bereiken.


Dit bericht delen:

Advertenties