Studenten ROC hakken pompoen van 404 kilo in stukjes voor Voedselbank

Tekst en foto's: ROC Nijmegen
23 november 2022

Studenten van de opleiding manager/ondernemer horeca van ROC Nijmegen hakten vanmiddag een pompoen van 404 kilo in stukjes. En dat deden ze niet zomaar: er werd pompoensoep van gemaakt voor de Voedselbank.

Jelle Zeller, bedrijfsleider bij ROC Nijmegen van de leerbedrijven horeca, brood en banket, vertelt: “De pompoen komt van de Hanos. Deze hadden ze over na een winactie op social media. Via via kwamen ze bij ons met de vraag of wij bij ROC Nijmegen raad wisten met die pompoen van ruim 400 kilo. Daar moesten we eerst even goed over na denken; het moet natuurlijk wel in ons onderwijsprogramma passen. Uiteindelijk hebben we gelukkig een mooi doel gevonden.”

Eerstejaars studenten van de opleiding manager/ondernemer horeca mochten vanmiddag de pompoen onder handen nemen. Tijdens hun tweede les basiskoken staan snijtechnieken centraal en ook soepen maken stond al op de planning. Het maken van pompoensoep past daardoor perfect bij de onderwijsdoelen. De Voedselbank is erg blij met het initiatief. De voorzitter van de Voedselbank was dan ook aanwezig bij het aansnijden van de pompoen om de studenten aan te moedigen.

De samenwerking tussen ROC Nijmegen en de Voedselbank is niet nieuw. Jelle licht toe: “Elke dinsdag en donderdag komt de Voedselbank bijvoorbeeld al langs om de overproductie van brood mee te nemen. Ook groenten die wij niet meer kunnen gebruiken, maar wel nog goed zijn om bijvoorbeeld soep van te maken, neemt de Voedselbank dan mee. Samen voorkomen we hierdoor een hele hoop voedselverspilling.”


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen